Салат Цезар: класичний рецепт чудової страви

Салат Цезарь: классический рецепт замечательного блюда
Салат Цезар: класичний рецепт чудового блюдаКлассический Салат Цезар, рецепт якого все частіше зустрічається в наших куховарських книгах, є улюбленою стравою більшості чоловіків і жінок. Найчастіше цей чудовий салат подають в кафе і ресторанах. Сьогодні ж ми розглянемо, як готувати популярна страва – салат Цезар з куркою по класичному рецепту в домашніх умовах.Своєю появою салат цезар з куркою зобов’язаний американському кухареві з італійськими коренями – Цезаря Кардіні. Одного разу цей ресторатор потрапив в неприємну ситуацію – в його закладі не вистачило продуктів, щоб нагодувати всіх гостей. Саме тоді Кардіні поєднав листя салату з сухариками і заправив все це соусом. Так і з’явився базовий рецепт салату, якими ми захоплюємося і сьогодні.
Салат Цезарь: классический рецепт замечательного блюдаЧитайте також: Грецький салат з фетексой – класичний рецептСалат Цезар: класичний рецепт смачної страви

  • Американська кухня
  • Салати
  • Загальний час приготування:40 хвилин
  • Підготовче час:15 хвилин
  • Час приготування:25 хв
  • 3 порції
  • 600 г

Салат Цезарь: классический рецепт замечательного блюдаІнгредієнти:

  • Салат романо – 10 листя
  • Куряча грудка – 250 г
  • Білий хліб – 200 г
  • Сир пармезан – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Яйце куряче — 1 шт
  • Помідори черрі – 6 шт
  • Зерниста гірчиця – 1 ч. л
  • Олія оливкова – 150 мл
  • Винний оцет – 2 ст. л
  • Сіль – за смаком
  • Мелений перець – за смаком

Як готувати класичний салат Цезар з куркою:

  • Нарізаємо кубиками хліб. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і видавлюємо часник. Обсмажуємо хліб до золотистого кольору.
  • Готуємо соус для Цезаря. Для цього змішуємо оливкова олія, винний оцет і гірчицю. Розбиваємо сире яйце і видавлюємо часник. Збиваємо за допомогою блендера, солимо і перчимо за смаком.
  • Куряче філе промиваємо і просушуємо. Солимо і перчимо, після чого швидко обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з двох сторін. Головне не перестарайтеся, щоб грудка залишилася соковитою.
  • Викладаємо грудку на обробну дошку і нарізаємо великими шматками.
  • Листя салату романо промиваємо і просушуємо. Рвемо руками і викладаємо на роздавальні тарілки. Зверху покласти шматочки курячого філе. Поливаємо соусом і додаємо поверх сухарики, а також розрізані навпіл помідори черрі. Зверху посипаємо натертим на крупній тертці сиром пармезан і подаємо до столу.
  • Готуйте і насолоджуйтеся разом з нами. Приємного апетиту!Так як куряче філе при поданні повинно бути теплим, листя салату і помідори краще промити і висушити заздалегідь. Також слід попередньо підготувати соус, і тільки після цього обсмажувати м’ясо.Радимо також переглянути інші рецепти Цезаря:Салат Цезар з куркою – підбірка кращих рецептів
    Соус для салату Цезар в домашніх умовах
    Салат Цезар з креветками – класичний простий рецепт