Якщо ви хочете додати в десерт смачну і корисну складову, то приготуйте банановий мус для торта. На відміну від суфле, його не запікають, а збивають в щільну стійку піну. Тому його консистенція виходить більш ніжною і повітряної. Для закріплення піни використовують желатин, жирні вершки або яєчні білки. Не всі віддають перевагу останньому варіанту, так як яйця, які не пройшли термічну обробку, можуть бути джерелом сальмонельозу. Рецепт бананового мусу слід підбирати з урахуванням його призначення. Так що якщо десерт буде використовуватися для змащування коржів, то краще зробити його без желатину. В цьому випадку мус просочить коржі і зробить їх неймовірно ніжними. Якщо в якості прошарку буде виступати банановий мус, то до його складу можна додати желатин.
Ключовим компонентом мусу є банани. Ми використовуємо тільки стиглі солодкі плоди, які легко перетворюються в пюре. Другим основним компонентом є жирні вершки. Краще купити продукт для збивання. Він легко загусне і зробить мус більш стійким за текстурою. Звичайно, для збивання буде потрібно цукор, який збереже стабільність текстури. Його потрібно зовсім небагато, так як банани мають природну солодкість.
Смачний банановий мус для торта
Приготуємо мус на основі желатину. Підходять як листові, так і гранульовані продукти. Використовуємо його відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Слід пам’ятати, що желатин не можна нагрівати, так як він втратить свою сполучну силу. Продукт повинен бути свіжим і якісним. Краще відкрити нову пачку.
Ми використовуємо крем для мусу тваринного походження. Аналоги з рослинними оліями, звичайно, обійдуться дешевше, але вони не корисні. Тим більше, що готуємо домашній десерт. Тому не варто економити на комплектуючих. Желатин зробить десерт кориснішим. Компонент покращує стан кісток і зубів, прискорює обмінні процеси, покращує роботу мозку. Він швидко всмоктується. Тому такий десерт допоможе їжі швидше перетравитися.
Інгредієнти:
- Жирні вершки (33%) – 300 мл;
- Желатин – 10 г;
- Вода – 60 мл;
- Стиглий банан – 4 шт.;
- Цукор – 1 ст.;
- Ванільний цукор – 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Почнемо приготування мусу з замочування желатину. Помістіть гранули в чашку і залийте підготовленою водою, залиште для набухання на 40 хвилин;
- Холодні вершки збийте блендером в легку стійку піну. Для кращого збивання можна додати цукор;
- Банани очистити від шкірки, нарізати шматочками, подрібнити блендером до стану пюре. З’єднати бананове пюре з вершками, додати ванільний цукор;
- Підігрійте желатин на водяній бані. Кристали повинні повністю розчинитися. Дайте рідини трохи охолонути, а потім тонкою цівкою додайте її в вершково-бананову суміш. Постійно помішувати, щоб желирующая маса рівномірно розподілилася;
- Використовуйте мус за призначенням відразу, так як він досить швидко почне застигати!