Вареники з вишнею – класика літньої кухні. Таке частування назавжди залишиться приємним спогадом тих щасливчиків, які провели літо в селі. Вишневі сади, прикрашені червоними ягодами – справжня знахідка для дітей. Кислі і соковиті вишні, зірвані прямо з дерева, служили для багатьох приємним перекусом в перервах між іграми.
Ранкові вареники з вишнею, приготовані з любов’ю, подані зі смачною сметаною, можна було їсти як божевільні. Пам’ятайте приємні моменти, створюйте їх для своїх підростаючих дітей або онуків за рецептом з цієї публікації.
Пишні та смачні вареники з вишнями
Найсмачніші пельмені – це ті, які ваші близькі приготують для вас з турботою. І в кожній родині вона своя. Створюйте власні кулінарні традиції, готуйте смачні вареники з вишнею на пишному тісті з кефіром.

Для тіста:
- 1 стакан кефіру;
- 1 яйце;
- 300 г борошна;
- 0,5 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі.
Для начинки:
- 2-3 ст.л. вишні без кісточок;
- Цукор.

Підготовка:
- У глибокій мисці збийте яйце, щоб з’єднати білок і жовток.
- У яйце влити кефір, перемішати виделкою.
- Просійте борошно в миску, додайте сіль і соду, перемішайте виделкою або віночком.
- У миску з борошном вливаємо кефір, замішуємо тісто. За потреби додайте більше борошна або води.
- Викладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте 5-7 хвилин.
- Загорніть тісто в харчову плівку, залиште полежати на столі на 10-20 хвилин.
- Тим часом підготуйте вишню. Вимийте ягоду, очистіть кожну від насіння. Помістити в друшляк, встановлений над мискою, для збору соку.
- Коли тісто трохи полежить, розрізаємо його на 3 рівні частини.
- Першу частину тіста розкачати в ковбаски, нарізати її на порційні шматки, товщиною 1 см.
- Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий пласт (товщиною 3-4 мм) на поверхні, злегка присипаної борошном.
- У центр шару викласти 3-4 вишні, посипати приблизно 1/2 ч. Л. цукру.
- Краї вареника щільно з’єднати, зліпити, щоб під час варіння не витікали соки начинки.
- Розкладіть заготовки на обробній дошці або іншій поверхні, щедро посипаної борошном.
- Повторіть процес приготування вареників з вишнею з рештою тіста.
- На етапі приготованих заготовок їх можна заморозити або відварити. У першому випадку зверху злегка присипаємо борошном і викладаємо пельмені на дошку в морозильну камеру. Через 2-3 години їх можна зняти з дошки і перекласти в поліетиленовий пакет для зберігання.
- Якщо ви готові варити пельмені, налийте в каструлю ємністю не менше 3 літрів близько 1,5-2 літрів води.
- Доведіть воду до кипіння, опустіть в киплячу воду порцію з 15-17 пельменів. Злегка перемішайте лопаткою, щоб пельмені не прилипали до дна каструлі. Доведіть до кипіння, варіть на помірному вогні 3-4 хвилини.
- Виймаємо шумівкою або дрібним друшляком на чистий рушник. Дайте волозі трохи підсохнути з обох сторін.
- Викласти галушки в глибоку миску, полити розтопленим вершковим маслом і трохи посипати цукром.
- Подавайте вареники гарячими або теплими зі сметаною. Якщо пельмені охололи, їх можна розігріти в мікрохвильовій печі або приготувати на пару.