Смачні тонкі млинці на молоці

Вкусные тонкие блины на молоке - Здоров'я

Любите смачні тонкі млинці на молоці? Ми розповімо, як їх приготувати.

Маленькі хитрощі господині на замітку

  • Радимо скористатися одним хитрим технологічним ходом. Тісто має постояти півгодини в теплому місці. Будь-яке борошно має глютенову складову. Вона повинна набухнути і скріпити компоненти.
  • Тісто має мати густоту, як сметана. На ній не повинно бути грудочок.
  • Якщо вам потрібні тонкі млинці з ажурними отворами, перемішайте тісто за допомогою лопаток міксера.
  • Чи не заповнюйте ополоник повністю, а саме тісто виливайте точно в центр добре розігрітої сковороди, краще для цих конкретних цілей. Розподіляти краще круговими рухами.
  • Радимо додати в млинці смачні начинки. Так блюдо буде смачніше і ситніше.
  • Готувати їх можна не тільки на молоці, але і на кефірі і просто воді.
  • Кількість цукру слід регулювати в залежності від начинки, яку ви запланували.
Вкусные тонкие блины на молоке - Здоров'я
Смачні тонкі млинці на молоці

Інгредієнти для найтонших млинців на молоці:

  • Молоко – 250 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Борошно – 125 г;
  • Рослинна олія або вершкове масло
  • 1/2 ч. л. солі;
  • Цукровий пісок – 1-2 ст.;
  • Рослинна олія без запаху – 2 ст.л .;
  • Вершкове масло – 50 г.

Як ми готуємо?

  1. Перевірте наявність усіх інгредієнтів.
  2. Вони повинні бути кімнатної температури, щоб вийшло однорідне тісто. Заздалегідь дістаньте з холодильника молоко, масло і яйця
  3. Розбийте яйця в миску і збийте до пишної піни. Додаємо сіль і цукор і знову збиваємо міксером до повного розчинення.
  4. Обережно додаємо борошно в яєчну основу і перемішуємо до однорідності.
  5. Додайте молоко, воно не повинно бути холодним, інакше утворюються грудочки. Позбутися від них потім буде складно.
  6. л. рослинного масла влити і перемішати.
  7. Дайте йому відстоятися не менше 30 хвилин.
  8. Беремо млинцеву сковороду, я рекомендую її з товстим дном. Змастити рослинним маслом і поставити на вогонь.
  9. У центр виливаємо порцію тіста і акуратно розподіляємо його по всьому дну.
  10. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
  11. Не полінуйтеся намазати розтопленим вершковим маслом і викласти на блюдо.
Вкусные тонкие блины на молоке - Здоров'я
Смачні тонкі млинці на молоці

Поради від шеф-кухаря:

  • В тісто можна взяти будь-яке рослинне масло, яке вам подобається.
  • Для приготування борошна підходить житнє, рисове, гречане і кукурудзяне борошно. Смак буде незвичайним, але від цього задоволення не менше.
  • Якщо ви хочете не просто тонкі, але і ажурні млинці, то тут є ряд нюансів. Добре додати в тісто харчову соду. На півлітра молока знадобиться половина чайної ложки чарівного кошти. Природно, його необхідно погасити лимонним соком або оцтом. Всипте в тісто соду, потім необхідні добавки і перемішайте.
  • Також можна додати мінеральну воду з великою кількістю газу.
    Тісто для ажурних млинців замішуємо міксером на високій швидкості.
    Допоможе кисле молоко.
  • Заварювати тісто можна гарячим молоком або окропом.

Для красивих млинців важлива правильна сковорода:

  • Класика кухонного жанру з чавуну з товстим дном. Його ні в якому разі не можна мити. Всі запахи і залишки жиру легко видаляються звичайною сіллю. Також він продезінфікує всі поверхні посуду. Тісто не буде прилипати. Досить запекти на плиті і злегка посипати дно сіллю. Потім сіль видаляють, а сковороду протирають паперовим або бавовняним рушником;
  • Млинниця, відрізняється товстим дном і низькими бортами з антипригарним покриттям;
  • Будь-яка сучасна сковорода з товстим дном для забезпечення умови рівномірного пропікання тіста;
  • Загортати начинку можна в млинці або подавати з відповідними добавками: сметаною, розтопленим вершковим маслом, кленовим або ягідним сиропом, солодким соусом, медом, варенням, вершками, згущеним молоком або вареним згущеним молоком.