Любите смачні тонкі млинці на молоці? Ми розповімо, як їх приготувати.
Маленькі хитрощі господині на замітку
- Радимо скористатися одним хитрим технологічним ходом. Тісто має постояти півгодини в теплому місці. Будь-яке борошно має глютенову складову. Вона повинна набухнути і скріпити компоненти.
- Тісто має мати густоту, як сметана. На ній не повинно бути грудочок.
- Якщо вам потрібні тонкі млинці з ажурними отворами, перемішайте тісто за допомогою лопаток міксера.
- Чи не заповнюйте ополоник повністю, а саме тісто виливайте точно в центр добре розігрітої сковороди, краще для цих конкретних цілей. Розподіляти краще круговими рухами.
- Радимо додати в млинці смачні начинки. Так блюдо буде смачніше і ситніше.
- Готувати їх можна не тільки на молоці, але і на кефірі і просто воді.
- Кількість цукру слід регулювати в залежності від начинки, яку ви запланували.
Інгредієнти для найтонших млинців на молоці:
- Молоко – 250 г;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Борошно – 125 г;
- Рослинна олія або вершкове масло
- 1/2 ч. л. солі;
- Цукровий пісок – 1-2 ст.;
- Рослинна олія без запаху – 2 ст.л .;
- Вершкове масло – 50 г.
Як ми готуємо?
- Перевірте наявність усіх інгредієнтів.
- Вони повинні бути кімнатної температури, щоб вийшло однорідне тісто. Заздалегідь дістаньте з холодильника молоко, масло і яйця
- Розбийте яйця в миску і збийте до пишної піни. Додаємо сіль і цукор і знову збиваємо міксером до повного розчинення.
- Обережно додаємо борошно в яєчну основу і перемішуємо до однорідності.
- Додайте молоко, воно не повинно бути холодним, інакше утворюються грудочки. Позбутися від них потім буде складно.
- л. рослинного масла влити і перемішати.
- Дайте йому відстоятися не менше 30 хвилин.
- Беремо млинцеву сковороду, я рекомендую її з товстим дном. Змастити рослинним маслом і поставити на вогонь.
- У центр виливаємо порцію тіста і акуратно розподіляємо його по всьому дну.
- Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
- Не полінуйтеся намазати розтопленим вершковим маслом і викласти на блюдо.
Поради від шеф-кухаря:
- В тісто можна взяти будь-яке рослинне масло, яке вам подобається.
- Для приготування борошна підходить житнє, рисове, гречане і кукурудзяне борошно. Смак буде незвичайним, але від цього задоволення не менше.
- Якщо ви хочете не просто тонкі, але і ажурні млинці, то тут є ряд нюансів. Добре додати в тісто харчову соду. На півлітра молока знадобиться половина чайної ложки чарівного кошти. Природно, його необхідно погасити лимонним соком або оцтом. Всипте в тісто соду, потім необхідні добавки і перемішайте.
- Також можна додати мінеральну воду з великою кількістю газу.
Тісто для ажурних млинців замішуємо міксером на високій швидкості.
Допоможе кисле молоко. - Заварювати тісто можна гарячим молоком або окропом.
Для красивих млинців важлива правильна сковорода:
- Класика кухонного жанру з чавуну з товстим дном. Його ні в якому разі не можна мити. Всі запахи і залишки жиру легко видаляються звичайною сіллю. Також він продезінфікує всі поверхні посуду. Тісто не буде прилипати. Досить запекти на плиті і злегка посипати дно сіллю. Потім сіль видаляють, а сковороду протирають паперовим або бавовняним рушником;
- Млинниця, відрізняється товстим дном і низькими бортами з антипригарним покриттям;
- Будь-яка сучасна сковорода з товстим дном для забезпечення умови рівномірного пропікання тіста;
- Загортати начинку можна в млинці або подавати з відповідними добавками: сметаною, розтопленим вершковим маслом, кленовим або ягідним сиропом, солодким соусом, медом, варенням, вершками, згущеним молоком або вареним згущеним молоком.