Смачні тефтелі в сметанному соусі

Вкусные тефтели в сметанном соусе - Здоров'я

Тефтелі в сметанному соусі мають ніжний вершковий смак. Їх можна поєднувати з різними гарнірами. На відміну від котлет, тефтелі мають круглу форму. Їх панірують тільки в борошні. А ось у випадку з приготуванням їжі з соусом від панірування варто повністю відмовитися. До складу фрикадельок входить рис і різні овочі. Рецепт може змінюватися в залежності від особистих переваг.

Тефтелі в сметанному соусі можна приготувати на сковороді або в духовці. Який варіант вибрати – вирішувати вам. Для приготування м’ясних кульок краще використовувати змішаний фарш на основі свинини і яловичини. Дітям сподобаються курячі фрикадельки. Вони будуть дуже ніжними. Краще приготувати фарш самостійно, а не купувати його в магазині. Так ви будете впевнені в його якості і складі. Перекручувати фарш можна не тільки за допомогою м’ясорубки. Також можна скористатися звичайним блендером.

Смачні тефтелі в сметанному соусі: простий рецепт

Для приготування соусу знадобиться рідка сметана. Якщо ви придбали засіб густої консистенції, то його слід розбавити кип’яченою водою. У соус можна додавати різні спеції і приправи, щоб зробити смак більш яскравим.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 500 г;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Відварений рис – 1/2 ст.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Сметана – 250 г;
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л .;
  • Рослинна олія – 3 ст.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Чорний перець – 1/4 ч. л.
Вкусные тефтели в сметанном соусе - Здоров'я
Смачні тефтелі в сметанному соусі

Спосіб приготування:

  1. Викладіть фарш в миску і розімніть виделкою. Він повинен бути досить жирним, щоб тефтелі не вийшли жорсткими;
  2. Цибулю подрібнити, отриману кількість розділити на 2 частини. Надішліть одну частину до фаршу разом з яйцем, рисом, панірувальними сухарями, сіллю і перцем. Ретельно перемішайте фарш;
  3. Дати масі настоятися 20 хвилин, потім мокрими руками сформувати м’ясні кульки діаметром 4-5 см;
  4. Надішліть тефтелі назад на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте їх з усіх боків до золотистої скоринки;
  5. Дістаньте фрикадельки, на олії, що залишилася обсмажте решту цибулі. Як тільки він стане золотистим, додаємо сметану. Якщо він густий, то додаємо кип’ячену воду, доводячи соус до потрібної консистенції. Додати подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець;
  6. Викладаємо фрикадельки в соус. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин.

Сметанний соус можна доповнити томатною пастою. В цьому випадку пов’язка вийде більш яскравого кольору.