Сирники з родзинками з сиру вважаються дуже смачним, поживним і корисним блюдом, рецепт їх приготування досить простий, але вимагає дотримання певних рекомендацій. Готувати сирники можна як зі свіжого, так і з замороженого сиру. Найчастіше сирники обсмажують на олії до золотистої скоринки. Вони стають хрусткими зовні і м’якими всередині.
Смачні сирники з родзинками: класичний рецепт
Класичні сирники готуються на сковороді. Вони ідеально підходять для сніданку або в якості ситного перекусу. Збагатити смак готового продукту можна спеціальними добавками: кокосовою стружкою, корицею, ваніллю.
Класичним доповненням до сирників вважається сметана. Якщо ви хочете зробити смак продукту більш кремовим, то можна розтопити трохи вершкового масла і полити їм готову страву. Мед, кленовий сироп, варення – всім цим можна доповнити будь-яку страву. При бажанні можна змішати сметану з варенням.
Інгредієнти:
- Сир 5 або 9% жирності – 500 грам;
- Яйця курячі – 2 штуки;
- Цукор – 3 столові ложки;
- Сіль – 1 щіпка;
- Ванільний цукор – 1 столова ложка;
- Борошно – 3 столові ложки;
- Манна крупа – 2 столові ложки;
- Ізюм – 1 жменя.

Спосіб приготування:
- Пропустіть сир через блендер. Вона повинна стати однорідною. Якщо ви хочете, щоб крупинки сиру відчувалися, продукт можна просто розім’яти виделкою;
- Змішайте всі сухі інгредієнти між собою;
- Додаємо в сир сухі інгредієнти і курячі яйця. Доведіть масу до однорідності. За бажанням яйця можна трохи збити з цукром, а потім додати до сиру;
- Родзинки ретельно промийте під проточною водою, після чого замочіть на 15-20 хвилин. Після цього злийте воду і залийте родзинки окропом на 3 хвилини. Родзинки промити і обсушити його;
- Додайте в сирну масу сухий родзинки і ретельно розмішайте. Дати масі постояти 10 хвилин при кімнатній температурі;
- Мокрими руками сформуйте сирні кульки, умочіть їх у невеликій кількості борошна і розплющте руками;
- У сковороді розігрійте невелику кількість рослинного масла, обсмажте на ньому сир під закритою кришкою по 3-5 хвилин з кожного боку. Тепло слід звести до мінімуму. Важливо стежити, щоб сир підрум’янився, а не підгорів.