Смачні рецепти дерунів з шинкою і сиром

Вкусные рецепты драников с ветчиной и сыром - Здоров'я

Деруни з шинкою і сиром вважаються досить простим у приготуванні, але досить ситним і смачним блюдом, рецепт їх досить простий. В якості основи виступає картопля. Не варто готувати деруни з молодої картоплі. Це пов’язано з тим, що в ньому низький вміст крохмалю. Тому на сковороді можуть розповзтися млинці. Не перевантажуйте тісто борошном. В іншому випадку деруни вийдуть жорсткими.

Картопляну масу слід перекласти на сито, якщо в ньому достатньо води. Рідину слід злити в стакан. Він розпадеться на дві фракції: сік і крохмаль. Для приготування основи можна використовувати крохмаль. Він замінить борошно і яйця. У процесі смаження млинці просочуються рослинним маслом. Прибрати зайву кількість можна за допомогою кухонних серветок, на які викладаються млинці після смаження.

Смачні деруни з сиром і шинкою: рецепт на швидку руку

Ситні коричневі тістечка чудово підходять для перекусу або заміни основного прийому їжі. Їх можна доповнювати різними приправами, сухими травами. Як і будь-які оладки, деруни краще подавати зі сметаною. Подрібнена зелень також буде цілком доречною. Сир підійде твердий, який добре плавиться.

Багато кухарів рекомендують нарізати шинку і сир невеликими кубиками. Але краще натерти їх на крупній тертці. При цьому консистенція готового продукту буде більш однорідною і ніжною. Щоб знизити його жирність, краще смажити основу в невеликій кількості масла в посуді з антипригарним покриттям.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 бульби середнього розміру;
  • Шинка – 100 грамів;
  • Твердий сир – 70 грам;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • Борошно пшеничне – 4 столові ложки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Рослинна олія – для смаження;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Вкусные рецепты драников с ветчиной и сыром - Здоров'я
Смачні деруни з сиром і шинкою: рецепт на швидку руку

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску натерти шинку, сир, сіль і перець;
  2. Цибулю дрібно нарізати. Краще використовувати тертку, щоб цибуля перетворилася в кашку. Надішліть цибулю до решти нарізаних продуктів;
  3. В окремій мисці подрібнюємо на крупній тертці картоплю, віджимаємо його від залишків рідини. Важливо, щоб картопляні скибочки були сухими. В іншому випадку вам знадобиться багато борошна, щоб тісто було комфортним для роботи;
  4. До решти компонентів перекладіть картопляну стружку, додайте яйця. Перемішайте масу до однорідності;
  5. Додаємо в основу просіяне борошно і знову перемішуємо;
  6. У сковороді розігрійте рослинне масло, столовою ложкою викладіть в нього тісто, трохи приплюсніть, щоб заготовки не були занадто високими;
  7. Обсмажте заготовки з кожного боку до хрусткої скоринки;
  8. Викладіть блюдо на паперові серветки, подавайте гарячим!

Запечені деруни з шинкою: рецепт в духовці

Якщо ви любитель дерунів, але їсти смажену їжу з якихось причин не виходить, то можна приготувати улюблену страву в духовці. В цьому випадку він вийде менш калорійним і більш корисним. Варто пам’ятати, що печена картопля має більш високий глікемічний індекс. Тому вживати його в їжу слід в обмежених кількостях.

Перевага приготування дерунів в духовці полягає ще і в тому, що не потрібно стояти біля плити. Млинці викладаються в духовку і випікаються протягом певного часу. Немає необхідності замочувати їх рушником, так як вони і так досить сухі і містять велику кількість жиру.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 бульб середнього розміру;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Шинка – 200 грамів;
  • Яйце куряче -2 штуки;
  • Борошно – 4 столові ложки;
  • Сіль, мелений перець – за смаком;
  • Рослинна олія – 2-3 столові ложки.
Вкусные рецепты драников с ветчиной и сыром - Здоров'я
Запечені деруни з шинкою: рецепт в духовці

Спосіб приготування:

  1. Шинку і цибулю нашаткувати дрібними кубиками;
  2. У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити цибулю до прозорості. Потім додаємо шинку, трохи обсмажуємо, вона повинна підрум’янитися;
  3. Картоплю натерти на крупній тертці, віджати руками, щоб стік зайвий сік. Можна розмочити його водою, яка швидко вимиє крохмаль. Потім добре притисніть руками;
  4. Змішайте картопляні чіпси з яйцями, борошном, сіллю і перцем. Коли маса стане однорідною, додаємо обсмажену цибулю і шинку. Ще раз добре перемішайте;
  5. Деко змащуємо рослинним маслом або перекладаємо пергаментним папером, на яку ложкою викладаємо тісто. Товщина млинців повинна бути близько 0,5 см, тому можна трохи притиснути їх ложкою;
  6. Випікайте деруни при 160 градусах до хрусткої скоринки. Можна вийняти їх, перевернути на іншу сторону і запікати ще близько 2-3 хвилин. Така нехитра маніпуляція дозволить домогтися золотистої скоринки з обох сторін.

Цей рецепт можна доповнити тертим сиром, яким посипають млинці за 5 хвилин до закінчення процесу випічки. Сир розплавиться, а страва придбає приємний післясмак.

Смачні деруни з шинкою: рецепт без борошна і яєць

Можна приготувати деруни і без яєць. Яйця можна виключити з рецепта в тих випадках, коли ми використовуємо стару картоплю, в якій багато крохмалю. У цьому рецепті основним сполучним компонентом є сметана. Сметану потрібно брати густу із середньою жирністю. Що стосується сиру і шинки, то їх також подрібнюємо на тертці або нарізаємо невеликими кубиками.

Сметана не дасть картопляним чіпсам потемніти. Завдяки цьому можна відмовитися від включення до складу ріпчастої цибулі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 бульб (600 г);
  • Твердий сир – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Сметана – 100 г;
  • Шинка – 100 г;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.;
  • Сіль – 1/2 ч. л.;
  • Спеції – за смаком;
  • Рослинна олія – для смаження.
Вкусные рецепты драников с ветчиной и сыром - Здоров'я
Смачні деруни з шинкою: рецепт без борошна і яєць

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте бульби так само, як і в рецептах вище. Після віджимання змішайте його зі сметаною, щоб стружка не стала темною;
  2. Додайте всі інші інгредієнти, крім борошна. Перемішайте масу руками до однорідності;
  3. Додаємо борошно. Може знадобитися трохи більше або менше. Якщо маса добре тримається, то від включення в борошно можна взагалі відмовитися;
  4. На сковороді розігрійте достатню кількість рослинного масла. Як правило, масло має наполовину приховувати деруни;
  5. Коли масло почне «клацати», починаємо ложкою викладати в нього тісто. Обов’язково притисніть основу, щоб млинці вийшли плоскими;
  6. Обсмажуємо оладки з кожного боку до золотистої скоринки.

Смажені деруни виходять досить калорійними і жирними. Тому подавати їх краще з рубаною зеленню і овочами. Це дозволить знизити калорійність готового блюда, насолодитися смачним обідом і збільшити його користь.

Деруни готуються досить просто. Тому їх можна використовувати в якості страви для повсякденного обіду або вечері. Борошно до складу класти не обов’язково. Він виводить зайву вологу. Для поліпшення смакових якостей готового продукту можна замінити борошно крохмалем.

Безкоштовна доставка навіть за місто!

Вкусные рецепты драников с ветчиной и сыром - Здоров'я

Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб можна було легко і смачно готувати в домашніх умовах. Доставка завжди безкоштовна, навіть на країну! Ми приїжджаємо до 60 км від Москви, до 30 км з Санкт-Петербурга і до 30 км з Нижнього Новгорода.

Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤