Смачний рецепт картоплі з фаршем в духовці

Вкусный рецепт картошки с фаршем

Картопля з фаршем стане відмінним ситним блюдом для всієї родини, в духовці рецепт приготування другого буде досить простим. Фарш можна використовувати будь-який: яловичий, змішаний, курячий. Краще приготувати його самостійно, а не купувати магазинний продукт. В цьому випадку блюдо вийде по-справжньому смачним і поживним.

Запікати картоплю з фаршем можна по-різному, в духовці рецепт приготування дозволяє зробити страву з подрібнених або цілих бульб. В останньому випадку виходить порційне блюдо, яке подають до столу.

Французький рецепт: фарш, картопля, сир в духовці

Багато хто любить французьке м’ясо. Але не завжди є можливість приготувати цілий шматок так, щоб він був смачним і соковитим. Початківцям кулінарам краще потренуватися в приготуванні картоплі з фаршем. Блюдо обов’язково вийде дуже ароматним і смачним.

Для цієї страви картоплю слід нарізати тонкими скибочками однакової товщини. Краще використовувати спеціальну тертку. Чим тонше буде нарізана картопля, тим швидше вона звариться. У той же час, якщо скибочки будуть занадто тонкими, в процесі запікання вони стануть сухими і жорсткими.

Інгредієнти:

· Картопля – 2 кілограми;
· М’ясний фарш – 800 грам;
· Цибуля ріпчаста – 3 головки;
· Часник – 4 зубчики;
· Твердий сир – 200 грамів;
· майонез – 1 склянка;
· Перець мелений – 1 чайна ложка;
· Сіль – 1 чайна ложка;
· Сушена зелень – за смаком. Відмінно підходять базилік, майоран.

Вкусный рецепт картошки с фаршем в духовке
Французький рецепт: фарш, картопля, сир в духовці

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, очистити від шкірки, нарізати скибочками по 4-6 мм;
  2. У каструлі закип’ятити воду, додати трохи солі, додати скибочки картоплі і проварити 5-7 хвилин;
  3. Поки картопля вариться, наріжте цибулю півкільцями, сир натріть на тертці, зелень дрібно наріжте;
  4. Приготуйте соус на основі майонезу. Для цього до нього додаємо пропущений через прес часник, сушені трави і спеції;
  5. Змішайте фарш з сіллю. Не забудьте додати трохи солі для більш оригінального смаку;
  6. У форму, змащену олією, викласти фарш, потім шар цибулі;
  7. Злийте воду, де варилася картопля, а самі скибочки викладіть на шар цибулі;
  8. Намажте майонезною заправкою, а потім тертим сиром;
  9. Щільно закрийте форму фольгою, щоб не було вільної циркуляції повітря;
  10. запікати бульби з фаршем в розігрітій до 180 градусів духовці;
  11. Через 20 хвилин запікання зніміть фольгу, і готуйте ще 15-20 хвилин;
  12. Страву слід подавати в гарячому вигляді!

Запечена картопля з фаршем в духовці: рецепти з картопляного пюре

Рецепт «сир з картопляного фаршу» популярний у багатьох сім’ях завдяки трьом важливим компонентам. Блюдо виходить ситним, простим і бюджетним. Вся продукція доступна цілий рік. Тому готувати його можна досить часто.

Блюдо вийде неймовірно ніжним, якщо картоплю пропустити через дрібну тертку. Що стосується фаршу, то краще працювати з змішаним або курячим продуктом.

Інгредієнти:

· Картопля – 800 грам;
· Змішаний фарш (свинячий і яловичий 50/50) – 400 грам;
· Твердий сир – 100 грам;
· Яйце куряче – 2 штуки;
· Сметана – 2 столові ложки;
· Сіль і чорний перець – за смаком;
· Зелена цибуля – 2-3 пера;
· Рослинна олія – для змащування дека.

Вкусный рецепт картошки с фаршем в духовке
Запечена картопля з фаршем в духовці: рецепти з картопляного пюре

Спосіб приготування:

  1. Бульби очистити, обсушити і натерти на тертці;
  2. Частину картоплі викласти у форму для запікання, змащену олією;
  3. Викладаємо фарш на картоплю, який слід попередньо посолити і поперчити;
  4. Фарш буде набагато ароматніше, якщо на нього покласти нарізану зелену цибулю;
  5. Сир натріть на крупній тертці і змішайте його з другою частиною картоплі. Додайте в суміш 2 яйця і сметану. Якщо маса виходить рідкою, то цілком можна обійтися одним яйцем. Суміш потрібно злегка посолити і поперчити;
  6. Викладаємо сир і картопляний шар;
  7. Надішліть блюдо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

При бажанні картоплю можна відварити до напівготовності і зробити пюре. В цьому випадку у вас вийде картопляна запіканка, яка буде дуже ніжною і незвичайною на смак.

Картопля, запечена з фаршем в духовці: порційний рецепт

Оригінально виглядають бульби картоплі, фаршировані подрібненим м’ясом. Вони стануть ідеальною закускою і навіть основною стравою. Рецепт ідеально підходить для свят і великих компаній. Блюдо виходить порційним. Але краще приготувати кілька зайвих порцій, так як бульби картоплі з’їдаються дуже швидко, а кому-то може не вистачити!

Фарш завжди можна доповнити подрібненою цибулею, квасолею, помідорами та іншими додатковими інгредієнтами. Свіжа зелень ніколи не зашкодить! Для фарширування слід вибирати молоду картоплю середнього розміру. Бульби повинні бути рівними і красивими. Блюдо буде виглядати примітивно, якщо картоплю запекти прямо в мундирі.

Інгредієнти:

· Молода картопля середнього розміру – 10 бульб;
· Змішаний фарш – 300 грам;
· Вода – 2 столові ложки;
· Жирні вершки – 150 мл;
· Цибуля ріпчаста – 1 штука;
· Яйце куряче – 1 штука;
· Рослинна олія без запаху – 3 столові ложки;
· Сіль, чорний мелений перець, спеції за смаком;
· Зелена цибуля для подачі – за бажанням.

Вкусный рецепт картошки с фаршем в духовке
Картопля, запечена з фаршем в духовці: порційний рецепт

Спосіб приготування:

  1. Бульби ретельно промийте, зріжте верхню частину. За допомогою чайної або десертної ложки видаляємо середину, намагаючись не пошкодити краю;
  2. Внутрішню частину картоплі змастити рослинним маслом;
  3. Розкладіть спітнілі бульби в глибоку ємність для запікання;
  4. Змішайте фарш з яйцем і дрібно нарізаною цибулею. Додати сіль і чорний мелений перець за смаком;
  5. Впритул викласти начинку в бульби. Утрамбуйте фарш ложкою;
  6. Розбавте вершки водою і додайте її в форму з бульбами;
  7. Запікайте страву близько 40 хвилин при 200 градусах;
  8. Перед тим, як вийняти страву, слід перевірити готовність картоплі, він повинен бути м’яким. Для перевірки м’якості бульб можна використовувати звичайну зубочистку;
  9. Перед подачею на стіл посипаємо бульби подрібненою зеленою цибулею.

Картопля, запечена в духовці, відноситься до дієтичних продуктів. Він низькокалорійний і дає тривале відчуття ситості. У поєднанні з м’ясним фаршем продукт стає більш калорійним і ситним.

Картопля, запечена в мундирі, зберігає високу концентрацію калію, заліза та інших мікроелементів. Дієтологи не рекомендують їсти запечену картоплю з м’ясним фаршем. Це пов’язано з високою калорійністю страви. Крім того, картопля, приготована в духовці, має високий глікемічний індекс, і може підвищити рівень цукру в крові. Важливо пам’ятати, що все добре в міру. Тому однозначно варто включити в раціон калорійне блюдо. Смачна їжа покращує настрій, що, безсумнівно, благотворно позначається на здоров’ї і всьому організмі в цілому!