Грибний суп з вершками виходить неймовірно ніжним і апетитним, рецепт його приготування займає не більше 20-30 хвилин. Подавати першу страву можна відразу після приготування. За бажанням можна пюрирувати вміст сковороди і прикрасити невеликою кількістю подрібнених грибів.
Крем-грибний суп виходить легким, але досить ситним, рецепт передбачає використання будь-яких грибів. Але перша страва буде більш ароматною, якщо додати свіжі лісові гриби.
Грибний суп з вершками: рецепт з фото
Перша грибна страва виходить ситною і корисною. Гриби багаті білком і містять дуже мало жиру. Їх слід включати в раціон один раз в 1-2 тижні. Якщо ви хочете зробити блюдо більш ніжним, то варто приготувати суп-пюре. Подавати його можна з сухими грінками або грінками.
Інгредієнти:
· Вершки середньої жирності 20% – 1,5 склянки;
· Печериці або будь-які інші гриби – 600 грамів;
· Цибуля ріпчаста – 1 штука;
· Картопля – 3 штуки;
· Сіль і чорний мелений перець за смаком;
· Рослинна олія – 2 столові ложки;
· Будь-яка свіжа зелень – за бажанням.
Спосіб приготування:
- Гриби добре вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками;
- Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії до прозорості;
- Додаємо до цибулі гриби і смажимо кілька хвилин, поки волога не випарується;
- Закип’ятіть воду в каструлі, додайте в неї трохи солі;
- У киплячу воду додати нарізану картоплю і обсмажені з цибулею гриби;
- Варіть бульйон протягом 15-20 хвилин. Якщо утворюється піна, то зніміть її шумівкою;
- Додайте вершки, доведіть суп до кипіння і вимкніть вогонь;
- Додаємо свіжу зелень, а вміст сковороди подрібнюємо блендером;
- Додати перець і сухарики. Служити!
Відразу після приготування можна подавати грибний суп з вершками, рецепт з фото дозволить оцінити естетичну складову готового блюда. Крем-суп виходить більш ніжним і насиченим на смак, так як всі компоненти з’єднані в єдину масу.