Для тих, хто не вміє готувати, справжньою паличкою-виручалочкою стане запіканка з макаронів, в духовці рецепт приготування страви займає близько півгодини. Відварити макарони на швидку руку нескладно, доповнити їх м’ясним фаршем і тертим сиром! Гаряче ідеально підходить для вечері. Він сподобається всім членам сім’ї без винятку!
Рецепт запіканки з макаронів з фаршем досить калорійний. Тому подавати страву краще з великою кількістю овочів і свіжої зелені. Для приготування другого можна використовувати будь-який фарш. При цьому можна брати як свіжі, так і заморожені напівфабрикати.
Запіканка з макаронів з фаршем в духовці: рецепт з сиром
Сполучним компонентом в запіканці може бути твердий сир, куряче яйце, вершки, змішані з борошном. Після приготування страві можна надати вершковий смак, якщо верх запіканки щедро змастити м’яким вершковим маслом. За бажанням у фарш можна додати різні овочі: помідори, кабачки, баклажани, болгарський перець. Свіжа зелень теж буде дуже до речі!
Запікати запіканку можна в будь-якому жароміцного посуді. Якщо посуд красива, то в ній можна відразу подавати гаряче блюдо.
Інгредієнти:
· Фарш з яловичини – 250 грам;
· Жирний свинячий фарш – 120 грам;
· Ріжки або будь-які інші макарони – 400 грам;
· Яйце куряче – 2 штуки;
· Твердий сир – 100 грам;
· Сметана жирністю 20% – 1 склянка (250 мл);
· Сіль – 1/4 чайної ложки;
· Червоний перець, чорний перець, сушений кріп – по щіпці;
· Рослинна олія – 2 столові ложки;
· Свіжа зелень – 1 невеликий пучок за бажанням.
Спосіб приготування:
- Спочатку відварюємо шишки в підсоленій воді близько 5-7 хвилин, тобто до напівготовності;
- Змішати два види фаршу і обсмажити на олії до готовності, посолити, додати спеції за смаком;
- Яйця збити виделкою і змішати зі сметаною, додати трохи солі, спецій;
- Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, викладаємо частину шишок, потім фарш і макарони, що залишилися;
- Полити запіканку яєчно-сметанним соусом, посипати тертим сиром;
- Блюдо готується при 180 градусах протягом 20-25 хвилин або до золотистої скоринки.
Рецепт запіканки з макаронів з фаршем ідеально поєднується з томатним соусом. Приготувати його можна зі свіжих помідорів, які пропускають через блендер, заправляють оливковою олією, часником і улюбленими спеціями.
Вершкова запіканка з вермішелі з фаршем в духовці: рецепт без сиру
Не менш популярний рецепт запіканки з макаронів з фаршем без сиру. Як правило, його готують для дітей. Блюдо також запікається в духовці. При цьому немає сенсу тримати блюдо в духовці до появи скоринки, так як сиру немає.
Смак готової страви буде набагато цікавіше, якщо до складу додати томатний соус або томат. Перед тим як додати помідор, його необхідно очистити від шкірки.
Інгредієнти:
· Фарш з яловичини – 500 грамів;
· Часник – 2 зубчики;
· Ріжки або гребінці – 300 грам;
· Яйця курячі – 2 штуки;
· Молоко – 1 склянка;
· Сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком;
· Свіжа зелень – за смаком;
· Помідор – 1 штука;
· Рослинна олія – 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Відварюємо ріжки до «на зуб». Вони повинні бути м’якими зовні і трохи всередині;
- Обсмажити яловичий фарш на рослинному маслі, додати сіль, перець і спеції за смаком;
- Помідор очистити від шкірки, нарізати середніми скибочками і пропустити через блендер;
- Отримане томатне пюре додати до фаршу і тушкувати 5-7 хвилин;
- Додайте шишки до фаршу, вимісіть до однорідності і вимкніть вогонь;
- Збийте яйця з молоком, трохи солі і перцю. Можна додати свіжу зелень;
- Викласти шишки з фаршем у форму, змащену олією;
- Заливаємо основу яєчно-молочною сумішшю і відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 10-15 хвилин.
Оригінальний рецепт запіканки з макаронів з фаршем і грибами
Навіть гурмани поставлять високу оцінку простій на перший погляд запіканці з макаронів, якщо до її складу додати гриби. Гриби можна використовувати в свіжому, замороженому вигляді. Лісові гриби зроблять страву неймовірно ароматною! Що стосується фаршу, то можна використовувати будь-який. А ось курячий фарш вважається більш щільним.
Начинка робиться стандартна з яєць і молока. Якщо ви хочете зробити блюдо більш ніжним на смак, то замініть молоко жирними вершками. Звичайно, блюдо вийде більш калорійним, але і більш вершковим на смак.
Інгредієнти:
· Курячий фарш – 300 грам;
· Гриби – 200 грам;
· Цибуля ріпчаста – 1 штука;
· Роги – 300 грам;
· Яйця курячі – 2 штуки;
· Вершки 20% – 200 мл;
· Рослинна олія – 2-3 столові ложки;
· Сіль, перець, спеції – за смаком.
Спосіб приготування:
- Роги відварити, воду злити;
- Гриби нарізати невеликими скибочками і обсмажити разом з цибулею близько 5 хвилин;
- Змішайте курячий фарш з грибами і цибулею. Смажимо 15-20 хвилин.
- Додати сіль, перець, спеції, потім макарони;
- Викласти основу для запіканки в ємність, змащену олією;
- Заливаємо основу збитим яйцем з вершками і запікаємо в духовці 10-15 хвилин при температурі 160-180 градусів.
Рецепт запіканки з макаронів з фаршем і сиром дуже простий у виконанні. Його потрібно тримати в поспіху, коли потрібно приготувати смачне і ситне блюдо.