Вишукана піца з сиром стане справжньою окрасою столу. Він відноситься до корисної випічки, так як містить повноцінний білок, який швидко засвоюється, а також зелень. Для ситості слід збагатити склад начинки морепродуктами або рибою. Рибу можна використовувати як свіжу, так і малосольну. Важливо, щоб начинка була соковитою. Для цього додайте до його складу улюблений томатний соус середньої густоти. Рідка підгодівля може привести до того, що основа спливе.
Зробіть тісто дріжджовим. Звичайно. Корисним його не назвеш, але вийде повітряним і дуже смачним! Використовуємо сухі дріжджі. Вони швидко включаються в роботу. При використанні живих дріжджів їх кількість слід збільшити в 2 рази. Тісто після замісу слід тримати в теплі. За цей час вона збільшиться в розмірах і стане більш м’якою і податливою в експлуатації. Поки тісто піднімається, можна зайнятися приготуванням начинки.
Як приготувати домашню піцу з сиром
Сир є універсальним компонентом начинки. Він відмінно насичує і виступає в ролі соусу. У ньому міститься висока концентрація незамінних амінокислот, які благотворно впливають на організм. На відміну від твердого сиру, сир має меншу калорійність. Тому його можна їсти більше без шкоди для фігури.
Досвідчені кухарі стверджують, що в начинці є 4 інгредієнта на тривалий термін. У нашому випадку це буде сир, слабосолена сьомга, томатний соус і свіжа зелень, які краще додати до складу в самому кінці, щоб він зберіг свою свіжість. Візьміть приблизно 3 ст.л. Саме стільки часу нам знадобиться, щоб змастити середню піцу. Що стосується зелені, то підійде будь-яка, але найкращим варіантом є рукола, яка відмінно поєднується як з рибою, так і з сиром.
Інгредієнти:
- борошно з твердих сортів пшениці – 260 г;
- Тепла вода – 160 мл;
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- Сіль – 1/3 ч. л.;
- Оливкова олія – 3 ст.;
- Улюблений сир – 100 г;
- Слабосолена сьомга або форель – 200 г;
- Рукола – 30 г;
- Томатний соус – 3 ст.л.
Спосіб приготування:
- У миску, в якій плануємо замішувати тісто, наливаємо теплу воду, додаємо в неї оливкову олію, дріжджі, сіль і частина борошна. Акуратно вимішуємо основу до зникнення грудочок, а потім додаємо борошно, що залишилося. Скачайте тісто в кулю і залиште на годину. Борошна може знадобитися трохи більше. Як тільки тісто почне збиратися в кулю, припиніть додавати борошно;
- Коли тісто підійде, розтягуємо його до форми дека, який попередньо змащуємо рослинним маслом. Змастіть основу томатним соусом, розподіливши його рівномірно по всьому периметру;
- Сир ламаємо пальцями на невеликі шматочки, які розподіляємо по основі. Далі викладаємо скибочки лосося;
- Надішліть піцу в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Перевіряйте тісто на готовність, як тільки воно підрум’яниться. Викладаємо зелень;
- Наріжте піцу скибочками і подавайте до столу. Для додання пікантності можна включити в начинку обсмажені кедрові горішки.