Рецепт – те, що треба! Маленькі фрикадельки в вершковому соусі виходять ароматними, ніжними, дуже соковитими! А соус і джем роблять їх неймовірними за смаком: особливо вони подобаються дітям.
Продукти використовуємо звичайні: правда, їх поєднання в одній страві не зовсім звичне. Кисло-солодкий джем з брусниці або журавлини – і м’ясні кульки в сметані. Погодьтеся: такий букет не часто зустрінеш. Але скажу відразу: на смак блюдо виходить дивовижним. Якщо подати на гарнір картопляне пюре, то залишиться тільки пальчики облизувати – і постаратися не проковтнути мова.
Необхідні інгредієнти
Для фрикадельок
- фарш яловичий – 300 грам,
- фарш свинячий – 300 грам,
- цибуля ріпчаста – 2 штуки,
- куряче яйце – 1 штука,
- батон черствий – 3 скибочки (50 грам),
- молоко будь-якої жирності – 100 мілілітрів,
- картопля – 1-2 штуки (100-150 грам),
- часник – 2 зубчики,
- сіль – 1 чайна ложка,
- чорний мелений перець – за смаком.
Для вершкового соусу
- вершки 20% – 150 мілілітрів,
- бульйон м’ясний – 300 мілілітрів,
- пшенична борошно – 30 грам,
- вершкове масло – 50 грам,
- сіль – за смаком,
- чорний перець – за смаком.
Для джему
- брусниця або журавлина – 100 грам,
- цукровий пісок – 3 столових ложки.
Як приготувати маленькі фрикадельки у вершковому соусі
Просто, на слово, звичайно, і можна повірити у неймовірний смак цієї страви, але краще всього приготувати самому, спробувати і переконатися: це саме те блюдо, яке ви шукали! Маленькі фрикадельки в вершковому соусі чудово поєднуються з кисло-солодким ягідним джемом і гарніром з картопляного пюре. Їх можна подати і на вечерю, і на святковий стіл: настільки вони смачні, ароматні й незвичайні. Інші рецепти цікавих страв дивіться на нашому сайті.
Приємного всім апетиту.