Апельсиновий джем: як зробити ласощі з сезонних фруктів

Влітку традиційно роблять закачування на зиму: наприклад, варення і джеми з ягід і фруктів. Але джем можна зробити в будь-який час року: з сезонних фруктів.

Пропонуємо вам цілих 3 рецепта: апельсиновий джем на будь-який смак. Цей аромат і смак ви точно запам’ятаєте надовго. Чому саме зараз вирішили про це поговорити? Просто в супермаркетах традиційні знижки на цей продукт: вирішили скористатися ситуацією, з вигодою для себе. Джеми виходять солодкими, з невеликою часткою кислинки. Їх можна їсти разом з млинцями, оладками, намазуючи на хліб і просто так, ложкою.

Необхідні інгредієнти

Апельсиновий джем з пектином

  • 1 кілограм очищених апельсинів;
  • половина лимона з шкіркою;
  • 500 грам цукру;
  • 10 грамів пектину.

Бурштиновий джем

  • 1 кілограм очищених апельсинів;
  • 1 лимон з шкіркою;
  • 1 кілограм цукру.

Джем з апельсинів з шкіркою

  • 1 кілограм апельсинів з шкіркою;
  • 1 лимон з шкіркою;
  • 1 кілограм цукру.

Як приготувати апельсиновий джем: три цікавих рецепта

  • Рецепт №1. Всі фрукти необхідно ретельно промити, щіточкою і теплою водою, щоб видалити віск.
  • Фрукти обдаємо окропом і висушуємо.
  • Апельсини очистити від шкірки: будь-яким зручним способом.
  • Потім нарізаємо на дольки і видаляємо з них кісточки.
  • Очищені апельсини необхідно подрібнити. Зробити це можна за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • Беремо лимон і, не очищаючи від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки.
  • Подрібнюємо тим же способом, що і апельсини.
  • Змішуємо цукор і пектин. Цю суміш висипаємо у фруктову масу.
  • Каструлю з пюре ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  • Робимо середній вогонь і варимо джем ще 5 хвилин.
  • Після п’яти хвилин варіння масу розливаємо: в стерилізовані баночки. Баночки щільно закриваємо і залишаємо джем остигати при кімнатній температурі.
  • Рецепт №2. Апельсини і лимон очищаємо від шкірки і від кісточок.
  • Підготовлені фрукти подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • У фруктове пюре висипаємо цукор, всю суміш ставимо на плиту.
  • Масу доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько години, не забуваючи помішувати.
  • Готовий джем розливаємо в банки, щільно закручуємо і ставимо кришкою вниз: до повного охолодження.
  • Рецепт №3. Джем готується так само, як і в другому рецепті. Єдина відмінність в тому, що всі фрукти подрібнюються разом з шкіркою. Виходить дуже ароматний джем, а також немає ніяких відходів.
  • Апельсиновий джем, приготовлений будь-яким з цих способів, виходить дуже ароматним. За кольором він яскравий, сонячний, а за смаком – просто пальчики оближеш. Спробуйте, зробіть самі, вибравши один з рецептів: вам сподобається. Заходьте на наш сайт за ще більшою кількістю рецептів.

    Апельсиновый джем: как сделать лакомство из сезонных фруктов

    Приємного всім апетиту.