Всіма улюблені цукерки «Пташине молоко»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачних цукерок, які сподобаються абсолютно всім.

Багато люблять це ласощі. Ви без особливих зусиль зможете приготувати самостійно. В магазині такої смакоти ви точно не купите. Вона не залишить байдужим нікого. З чашкою ароматної кави ви зможете повільно насолоджуватися таким ніжним делікатесом. За бажанням ви можете базову начинку змінити на будь-яку іншу: ванільну, шоколадну, полуничну або лимонну. Для цього просто в процесі збивання масла і згущеного молока вводите вибрані добавки. У будь-якому варіанті цукерки виходять мега смачними. Рекомендую всім спробувати.

Потрібні інгредієнти

  • 200 гр вершкового масла
  • 100 гр згущеного молока
  • 2 білка
  • половина чайної ложки лимонної кислоти
  • 150 мл води
  • 5 г агар-агару
  • 200 гр цукрового піску
  • 100 гр глюкозного сиропу

Починаємо процес

  • В першу чергу в окрему ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і згущене молоко. Використовуючи міксер, збиваємо все до пишноти.
  • Тепер у сотейнику об’єднуємо воду, агар-агар, цукровий пісок і глюкозний сироп. Ставимо на вогонь і розчиняємо всі інгредієнти до однорідності, постійно помішуючи. В результаті сироп повинен тягнутися тонкою ниткою.
  • Потім в окрему ємність відправляємо білки і лимонну кислоту. Використовуючи міксер, збиваємо все на низькій швидкості до стійких піків. Білки попередньо треба було дістати з холодильника, так як вони повинні бути кімнатної температури.
  • Після чого гарячий сироп тонкою цівкою вливаємо в підготовлені білки і продовжуємо збивати 3-5 хвилин вже на високій швидкості міксера. При цьому потрібно стежити за температурою. Маса повинна бути не холодніше 56 градусів, так як агар-агар може швидко застигнути.
  • Після закінчення потрібного часу маса стане щільною і пишною. Вводимо сюди в кілька прийомів масляний крем і продовжуємо перемішувати міксером після кожного додавання.
  • Беремо прямокутну форму застеляємо її папером для випічки. Відправляємо сюди підготовлену масу і розрівнюємо її.
  • У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин. Після чого ставимо в холодильник на 3 години.
  • Після закінчення потрібного часу дістаємо заготівлю і нарізаємо її квадратиками. Потім обвалюємо кожен какао, кокосовій стружці, подрібнених горіхах. Можете полити шоколадною глазур’ю.
  • Зберігаємо цукерки в холодильнику під плівкою.
  • Ще Вам можуть сподобатися смачна вершкова помадка з темним ромом, рецепт якої ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Всеми любимые конфеты «Птичье молоко»

    Приємного апетиту!