Незрівнянний багатошаровий торт «Пташине молоко»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного тортика, який підкорить кожного.

Від такої порції солодкої смакоти не відмовиться ніхто. Існує безліч різних варіантів приготування «Пташиного молока». Ми пропонуємо зробити його багатошаровим з бісквітними коржами і шоколадною глазур’ю. Ласуни будуть від нього в повному захваті. Він такий ніжний, що просто тане у роті. Рекомендую спробувати таку смакоту і порадувати своє оточення новими неймовірними смаками. Зберігайте рецептик в свою кулінарну скарбничку.

Потрібні інгредієнти

  • 280 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • щіпка ваніліну
  • половина чайної ложки лимонної кислоти
  • 100 гр згущеного молока
  • 100 г молочного шоколаду
  • 400 гр цукрового піску
  • 150 гр борошна
  • 2 білка
  • 20 гр желатину
  • 130 мл води
  • 100 мл молока
  • ягоди за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу беремося за приготування коржів. Для цього в окрему ємність відправляємо 100 гр розм’якшеного вершкового масла і 100 гр цукрового піску. Перемішуємо все і вбиваємо яйце, а також насипаємо борошно і ванілін. Тепер замішуємо тісто. Після чого ділимо його на дві частини.
  • З них випікаємо два коржа, діаметр кожного повинен бути приблизно 24 див. Духовку розігріваємо до 230°. Часу знадобиться приблизно 10 – 12 хвилин.
  • Беремося за приготування суфле. Для цього в окрему ємність відправляємо 180 гр розм’якшеного вершкового масла і згущене молоко. Тепер заливаємо желатин водою і залишаємо його на півгодини.
  • В іншу ємність відправляємо 130 мл води і 300 гр цукрового піску. Ставимо все на вогонь і варимо протягом 5 хвилин, при цьому постійно помішуючи.
  • Потім білки об’єднуємо з лимонною кислотою і ваніліном. Використовуючи міксер, збиваємо все до стійких піків. Після чого тонкою цівкою вливаємо цукровий сироп, не зупиняючись в процесі збивання.
  • Після закінчення потрібного часу відправляємо підігріватися желатин до повного його розчинення. Але при цьому його не потрібно доводити до кипіння.
  • Об’єднуємо білки, масло зі згущеним молоком і желатин. Добре все перемішуємо, використовуючи міксер. Збивати все треба на низькій швидкості.
  • Беремо роз’ємну форму і відправляємо в неї один з підготовлених коржів. Поверх розміщуємо половину суфле і розрівнюємо лопаткою.
  • Накриваємо другим коржем і ще раз викладаємо шар суфле.
  • Ставимо в холодильник мінімум на 3 години.
  • Після закінчення потрібного часу нагріваємо молоко і відправляємо в нього подрібнений шоколад. На повільному вогні тушкуємо до загустіння, постійно помішуючи.
  • Поливаємо підготовленої глазур’ю торт і прикрашаємо за бажанням ягодами. Тепер його можна відразу подавати до столу.
  • Вам може сподобатися незрівнянний шоколадно-апельсиновий торт, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Бесподобный многослойный торт «Птичье молоко»

    Приємного апетиту!