Ніжний торт «Еклер»: тане в роті і вражає своїм смаком

Ніжний, вершковий, що тане в роті торт «Еклер» — це просто смакота!

Крихке тісто, ніжний і повітряний крем! Продукти доступні! Торт простий у приготуванні! Хочеться розповісти про те, як цей смачний торт! Але це неможливо: його треба готувати знову і знову! Такий торт можна сміливо приготувати для святкового столу чи для сімейного чаювання. Сподобається він усім: а любителям подібного тістечка – особливо.

Необхідні інгредієнти

Для тіста

  • пшеничне борошно – 140 грам,
  • молоко – 125 мілілітрів,
  • вода – 125 мілілітрів,
  • вершкове масло – 115 грам,
  • курячі яйця (великі) – 4 штуки,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • сіль – 1/4 чайної ложки,
  • рослинна олія (щоб змастити форму) – 1 чайна ложка.

Для крему

  • молоко – 500 мл,
  • вершки 30% жирності – 200 мл,
  • курячі яйця (середнього розміру) – 2 штуки,
  • цукор – 120 грам,
  • пшеничне борошно – 50 грам,
  • вершкове масло – 50 грам,
  • цукрова пудра – 30 грам,
  • ванільний цукор – 1 чайна ложка.

Для декору

  • чорний шоколад – 40 грам,
  • вершкове масло – 10 грам,
  • карамельний соус – 20 мл.

Як приготувати ніжний торт «Еклер»

  • Розігріємо воду на середньому вогні, додамо молоко, сіль, цукор, вершкове масло і доведемо молочну суміш до кипіння.
  • Додаємо борошно. Акуратно перемішуємо вінчиком, потім лопаткою: так, щоб тісто відходило від стінок каструлі.
  • Знімаємо каструлю з плити і даємо охолонути близько 5 хвилин. Після чого додаємо в тісто, по одному, 4 яйця. Вимішуємо тісто після кожного додавання до однорідної консистенції.
  • Перекладаємо тісто в форму розміром 25х30 см, змащену рослинним маслом.
  • Вирівнюємо тісто і піднімаємо краю з боків форми, робимо «бортики». Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин. Духовку під час випічки не відкриваємо!
  • Після чого знижуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 10-15 хвилин.
  • Готуємо крем. У каструлі на середньому вогні, нагріваємо молоко, змішане з цукровою пудрою.
  • В окрему миску насипаємо цукор, кладемо яйця і ванільний цукор, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо борошно і інтенсивно перемішуємо.
  • Вливаємо туди ж молоко і знову перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо цю суміш в гаряче молоко і, безперервно заважаючи, доводимо до кипіння.
  • Через 5 хвилин інтенсивного помішування, коли крем загусне, знімаємо з плити і перекладаємо в інший посуд. Додаємо вершкове масло, перемішуємо, накриваємо плівкою і охолодити при кімнатній температурі.
  • Окремо збиваємо вершки з цукровою пудрою до пишної консистенції. Додаємо вершки в заварний крем і акуратно перемішуємо.
  • Приступаємо до оформлення торта. Викладаємо весь крем на корж, вирівнюємо шар і остуджуємо. Беремо чорний шоколад, вершкове масло і розтоплюємо на водяній бані.
  • Шоколадну масу перекладаємо в кулінарний пакет і прикрашаємо зверху торт поздовжніми смужками, те ж саме робимо і карамельним соусом.
  • Відправляємо торт в холодильник на 4 години.
  • Ви ще не пробували такий ніжний торт «Еклер»? Так? Багато втратили, чесне слово! Візьміть собі на замітку обов’язково! Все геніальне – просто! Побалуйте себе кохану і своїх близьких такою смакотою: розливайте по чашках вітамінний чай і кличте всіх до столу! Любите солодке? Заходьте на наш сайт і вибирайте рецепти по душі.

    Нежный торт «Эклер»: тает во рту и поражает своим вкусом

    Приємного всім чаювання.