Торт «Шоколадна ніжність» за 20 хвилин: просто і без випічки

МЕГА шоколадний, що тане в роті, яскравий, супер смачний десерт! Торт «Шоколадна ніжність» готується без випікання: просто і швидко!

Обходимося без духовки! Коньяк можна і не використовувати. Ніжний, ароматний десерт порадує всіх не тільки гарним зовнішнім виглядом, але і чудовим смаком. Тортик готується без тесту, тому його можна навіть тим, хто стежить за фігурою. Ароматний чорнослив з кислинкою, шоколад, молочне желе – ідеальне поєднання інгредієнтів, яке подарує море насолоди. Обов’язково спробуйте приготувати таку смакоту до чаю.

Необхідні інгредієнти

  • курячі яйця – 3 штуки,
  • цукровий пісок – 150 грам,
  • ванільний цукор – 1 пакетик (8 грам),
  • порошок какао – 3 столових ложки,
  • картопляний крохмаль – 3 столових ложки,
  • молоко – 750 мілілітрів,
  • шоколад – 1 плитка (100 грам),
  • вершкове масло – 100 грам,
  • чорнослив – 200 грам,
  • коньяк – 1 столова ложка (за бажанням),
  • желатин – 20 грам,
  • печиво – 8 штук,
  • какао та білий шоколад для прикраси.

Як приготувати торт «Шоколадна ніжність» за 20 хвилин

  • Чорнослив заливаємо окропом на 10 хвилин. Потім ягоди дістаємо і кладемо в чашу блендера. Туди ж додаємо 2 столові ложки води і 1 столову ложку коньяку. Подрібнюємо до однорідної маси.
  • У каструлю розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, какао, крохмаль і перемішуємо.
  • Вливаємо трохи молока, перемішуємо, щоб не залишилося грудочок, і вливаємо інше молоко. Ставимо на вогонь і активно помішуємо. Варимо до загустіння і додаємо подрібнену плитку шоколаду. Знову перемішуємо і знімаємо з вогню.
  • У гарячий крем додаємо вершкове масло, гарненько розмішуємо і додаємо желатин, знову перемішуючи.
  • У крем відправляємо пасту з чорносливу, перемішуємо і викладаємо у форму. Форму попередньо змащуємо рослинним маслом і застеляємо плівкою.
  • Крем розрівнюємо і наверх викладаємо печиво: в один шар. Накриваємо плівкою, даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник до повного застигання: на 2-3 години.
  • Минув час, знімаємо плівку, а торт викладаємо на рівну поверхню: печивом вниз. На торт викладаємо «зеброю» смужки з паперу і посипаємо какао-порошком. Потім акуратно смужки знімаємо папір, а це місце посипаємо тертим білим шоколадом.
  • Десерт, звичайно, просто смакота! Солодкий, з ледь помітною кислинкою чорносливу, торт «Шоколадна ніжність» – прикрасить будь-який стіл і порадує всіх своїм смаком! Ніжний, що тане в роті десерт – це щось! До речі, печиво можна ще і подрібнити і викласти в два шари: один в середині форми, другий – зверху! Інші рецепти ласощі, яке можна зробити без випічки, дивіться на нашому сайті.

    Торт «Шоколадная нежность» за 20 минут: просто и без выпечки

    Приємного всім чаювання.