Пісний шоколадний манник: дивовижна випічка

На екскурсії в монастирі спробувала пісний шоколадний манник. Я була вражена, що він абсолютно без яєць і молока.

Це дивовижне блюдо: дуже ніжне, пишне, шалено смачне. Справжній торт! Мені вдалося роздобути рецепт цього диво-вироби. І сьогодні я хочу розповісти, як приготувати пісний шоколадний манник в домашніх умовах. Я цей торт роблю дуже часто, навіть не в період посту. Найприємніше, що він абсолютно простий і економний у приготуванні. І ви особисто скоро в цьому переконаєтеся.

Необхідні інгредієнти

  • манка — 230 грам;
  • борошно — 70 грам;
  • цукор — 200 грам;
  • какао — 60 грам;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • розпушувач — 1 чайна ложка (з гіркою);
  • соняшникова олія — 90 мілілітрів;
  • вода — 400 мілілітрів;
  • вишня без кісточок — 50-100 грам.

Для шоколадної глазурі

  • какао — 3 столових ложки;
  • вода — 8 столових ложок;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • рослинна олія — 1 столова ложка.

Пісний шоколадний манник: покроковий рецепт

  • Змішуємо всі сухі інгредієнти: манну крупу, цукровий пісок, борошно, какао, розпушувач і сіль. Все добре перемішуємо.
  • У суху масу додаємо рафіновану рослинну олію, воду і замішуємо тісто. Рекомендація щодо додавання води — вливайте її не всю відразу, а невеликими порціями, за 2-3 прийоми — це для того, щоб не утворювалися грудочки, і тісто було однорідним. В результаті у нас повинна вийти гарна коричнева маса, за консистенцією, як на оладки (може трішки гущі).
  • Залишаємо тісто постояти і відпочити хвилин на 15-20.
  • Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Я використовувала форму діаметром 27 сантиметрів.
  • Виливаємо половину шоколадного тіста, розрівнюємо лопаткою або ложкою, на верх його викладаємо ягоди вишні без кісточки. Можна також використовувати будь-які інші (консервовані, заморожені, вимиті свіжі), тільки злегка підсушіть їх на рушник.
  • Акуратно виливаємо другу половину тіста і розрівнюємо.
  • Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 20-30 хвилин. Час залежить від духовки і від діаметру форми — чим менше діаметр, тим більше часу піде на випікання, тому що товщина шоколадного лепешняку збільшиться. Ще: так як моя духовка трохи припікає низ виробів, я ставлю миску з водою на дно духовки. І у мене все пропікається рівномірно, не пригорає. Якщо і у вас така ж проблема, скористайтеся моїм радою.
  • Для шоколадної глазурі: з’єднати какао-порошок, цукор, рослинна олія і воду, добре перемішати і поставити на невеликий вогонь. Варити, постійно помішуючи, до появи перших бульков. Зняти з вогню і трохи остудити.
  • Готовий остиглий шоколадний манник полити теплою глазур’ю. Він вийшов гарним, як торт. Поставити його в холодильник на годину, щоб трохи просочилася..
  • Ніжний пісний шоколадний манник готовий. Тісто м’яке, пухнасте, солодке, але з легкої фруктовою кислинкою. Замість шоколадної глазурі, його можна притрусити цукровою пудрою або змастити варенням. Такий пиріг просто знахідка під час посту.

    Постный шоколадный манник: изумительная выпечка

    Приємного апетиту!