На екскурсії в монастирі спробувала пісний шоколадний манник. Я була вражена, що він абсолютно без яєць і молока.
Це дивовижне блюдо: дуже ніжне, пишне, шалено смачне. Справжній торт! Мені вдалося роздобути рецепт цього диво-вироби. І сьогодні я хочу розповісти, як приготувати пісний шоколадний манник в домашніх умовах. Я цей торт роблю дуже часто, навіть не в період посту. Найприємніше, що він абсолютно простий і економний у приготуванні. І ви особисто скоро в цьому переконаєтеся.
Необхідні інгредієнти
- манка — 230 грам;
- борошно — 70 грам;
- цукор — 200 грам;
- какао — 60 грам;
- сіль — 0,5 чайної ложки;
- розпушувач — 1 чайна ложка (з гіркою);
- соняшникова олія — 90 мілілітрів;
- вода — 400 мілілітрів;
- вишня без кісточок — 50-100 грам.
Для шоколадної глазурі
- какао — 3 столових ложки;
- вода — 8 столових ложок;
- цукор — 2 столові ложки;
- рослинна олія — 1 столова ложка.
Пісний шоколадний манник: покроковий рецепт
Ніжний пісний шоколадний манник готовий. Тісто м’яке, пухнасте, солодке, але з легкої фруктовою кислинкою. Замість шоколадної глазурі, його можна притрусити цукровою пудрою або змастити варенням. Такий пиріг просто знахідка під час посту.
Приємного апетиту!