Гарбузовий манник-смачний осінній десерт

Представляємо вам рецепт оригінального лепешняку. Готувати ми його будемо без борошна, яєць і масла. А ще наш манник ми будемо просочувати, як східні солодощі. Тому наш манник буде дуже соковитим, солодким і неймовірно смачним, як східне ласощі.

Необхідні продукти

  • тертий гарбуз — 2 ст
  • кефір — 1 склянка
  • цукор — 100 гр
  • манка — 1,5 ст
  • розпушувач — 1,5 ч. л
  • цедра одного лимона
  • кокосова стружка

Для заливки

  • вода — 100 мл
  • цукор — 200 гр
  • лимонний сік — 4 ст. л

Починаємо приготування

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • У миску кладемо манну кашу, додаємо розпушувач, цукор і лимонну цедру. Все добре перемішуємо і додаємо теплий кефір з натертою гарбузом. Все знову перемішуємо.
  • Перекладаємо тісто в підготовлену форму і ставимо в духовку. Випікаємо його протягом 40-45 хвилин. Важливо! Випікати манник ставимо відразу ж, інакше він буде занадто щільним!
  • Приготуємо сіром. У невелику каструлю насипати цукор, додаємо воду і ставимо на плиту. Отриману суміш доводимо до кипіння і проварюємо 3 хвилини. Потім сироп знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  • Готовий манник дістаємо з духовки, проколюємо в декількох місцях зубочисткою і поливаємо сиропом. За бажанням зверху присипаємо його кокосовою стружкою. У такому вигляді манник залишаємо на 15-20 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також лимонний манник. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Тыквенный манник-вкусный осенний десерт

    Приємного апетиту!