Чудове сирне печиво «Гусячі лапки»

Чудове сирне печиво «Гусячі лапки» ми часто готуємо разом з донькою.

Воно виходить дуже смачним, рум’яне, з цукрових хрусткою скоринкою — і м’яким всередині, приємно пахне ваніллю і корицею. Таке печиво може близько тижня зберігається в сухому прохолодному місці. Моя донька любить брати сирне домашнє печиво з собою в школу, в якості перекусу.

Інгредієнти

  • масло вершкове — 100 грам;
  • цукор білий — 150 грам;
  • борошно цільнозернові — 300 грам;
  • сіль — щіпка;
  • сир — 300 грам;
  • ванілін або ваніль — за смаком;
  • розпушувач для тіста — 1 чайна ложка;
  • кориця — за смаком.

Чудове сирне печиво «Гусячі лапки»: покроковий рецепт

  • Перетираємо сир з маслом до однорідної консистенції. Для даного рецепту жирність сиру не має значення. Головне, щоб він містив якомога менше рідини: сироватки.
  • Посипаємо кисломолочний сир ваніліном і розпушувачем для тесту, корицею. Можна використовувати будь-які улюблені вами спеції: наприклад, кардамон, аніс.
  • Висипаємо просіяне борошно і замішуємо сирне тісто для печива «Гусячі лапки».
  • Рада. Відразу всю муку висипати не потрібно, потрібно підсипати її поступово, по мірі необхідності. Готове тісто повинно стати м’яким, еластичним і легко піддаватися формі.
  • Округляємо шматок сирного тіста, замотуємо його в поліетиленову плівку і кладемо в холодильник на тридцять хвилин.
  • Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною до половини сантиметра і, з допомогою чарки, видавлюємо кружечки.
  • Кожен гурток тесту потім з обох сторін в цукровому піску і складаємо удвічі.
  • Рада. У середину кожного печива можна покласти шматочки горіхів, сухих фруктів або ягід.
  • Деко застеляємо пергаментом і викладаємо на нього домашнє сирне печиво «Гусячі лапки».
  • Відправляємо печиво в духовку на двадцять хвилин. Випікати при температурі 200 градусів Цельсія.
  • Така випічка: прекрасне доповнення до чаювання. Також буде смачно печиво «Гусячі лапки» з молоком.
  • З кисломолочного сиру можна приготувати ще один вид печива.

    • Для нього потрібно дві склянки просіяного борошна додати чайну ложку розпушувача.
    • Збити яйце з половиною склянки цукру, додати три столові ложки сметани і пересипати борошно.
    • З усіх інгредієнтів замісити еластичне тісто. Окремо перетерти сир з цукром і ванільним екстрактом до однорідної маси без грудок.
    • Тісто розгортаємо в тонкий пласт, товщиною в три міліметри, і видавлюємо келихом кружечки. Складаємо гуртки по чотири штуки в довжину, трохи внахлест.
    • Посередині викладаємо сирну начинку, і скручуємо кружечки в рулетик. Розрізаємо рулетики впоперек, трохи защипуємо місце розрізу, щоб начинка не випала, і викладаємо на застелений пергаментом деко розрізом вниз. У нас виходять чудові, дуже красиві трояндочки.
    • Випікаємо в духовці близько двадцяти хвилин при 180 градусах. Готове сирне печиво у вигляді трояндочок можна посипати зверху цукровою пудрою.

    Готуйте смачні страви, і радуйте своїх рідних і близьких. У нас ви знайдете безліч різних страв: екзотичні і незвичайні, дієтичні — на різний смак.

    Восхитительное творожное печенье «Гусиные лапки»

    Приємного апетиту.