Чудове сирне печиво «Гусячі лапки» ми часто готуємо разом з донькою.
Воно виходить дуже смачним, рум’яне, з цукрових хрусткою скоринкою — і м’яким всередині, приємно пахне ваніллю і корицею. Таке печиво може близько тижня зберігається в сухому прохолодному місці. Моя донька любить брати сирне домашнє печиво з собою в школу, в якості перекусу.
Інгредієнти
- масло вершкове — 100 грам;
- цукор білий — 150 грам;
- борошно цільнозернові — 300 грам;
- сіль — щіпка;
- сир — 300 грам;
- ванілін або ваніль — за смаком;
- розпушувач для тіста — 1 чайна ложка;
- кориця — за смаком.
Чудове сирне печиво «Гусячі лапки»: покроковий рецепт
З кисломолочного сиру можна приготувати ще один вид печива.
- Для нього потрібно дві склянки просіяного борошна додати чайну ложку розпушувача.
- Збити яйце з половиною склянки цукру, додати три столові ложки сметани і пересипати борошно.
- З усіх інгредієнтів замісити еластичне тісто. Окремо перетерти сир з цукром і ванільним екстрактом до однорідної маси без грудок.
- Тісто розгортаємо в тонкий пласт, товщиною в три міліметри, і видавлюємо келихом кружечки. Складаємо гуртки по чотири штуки в довжину, трохи внахлест.
- Посередині викладаємо сирну начинку, і скручуємо кружечки в рулетик. Розрізаємо рулетики впоперек, трохи защипуємо місце розрізу, щоб начинка не випала, і викладаємо на застелений пергаментом деко розрізом вниз. У нас виходять чудові, дуже красиві трояндочки.
- Випікаємо в духовці близько двадцяти хвилин при 180 градусах. Готове сирне печиво у вигляді трояндочок можна посипати зверху цукровою пудрою.
Готуйте смачні страви, і радуйте своїх рідних і близьких. У нас ви знайдете безліч різних страв: екзотичні і незвичайні, дієтичні — на різний смак.
Приємного апетиту.