Пісочне печиво цукрове «Поліно»: з маком та родзинками

Представляємо вам відразу декілька доступних рецептів приготування дивовижною випічки до чаю.

Пісочне печиво цукрове «Поліно» і печиво з маком будемо робити з одного і того ж тесту: тільки одне мачає в цукрі, друге – в маці. На третє печиво приготуємо інше тісто і додамо в нього родзинки. Ось і вся різниця. Приготувати тісто для такої солодкої випічки досить просто і швидко. Випікається печиво зовсім не довго: так що, навіть чаю не встигне охолонути!

Склад продуктів

На просте печиво пісочне

(виходить 28 штук)

  • курячі яйця – 2 штуки,
  • цукровий пісок – 200 грам,
  • ванілін – 1/2 пакетика,
  • м’яке вершкове масло – 200 грам,
  • розпушувач – 1 чайна ложка,
  • пшеничне борошно – 400 грам;
  • цукровий пісок і мак – для посипання.

Для печива з родзинками

(виходить 11 штук)

  • м’яке вершкове масло – 75 грам,
  • цукор – 150 грам,
  • курячі яйця – 2 штуки,
  • сметана (жирністю 20%) – 50 грам,
  • розпушувач – 0,5 чайної ложки,
  • ванілін – 1/2 пакетика,
  • родзинки – 75 грам,
  • пшеничне борошно – 320 грам.

Пісочне печиво цукрове «Поліно»: покроковий процес приготування

  • Спочатку зробимо тісто для пісочного печива з маком і цукром. Пшеничне борошно з’єднайте з розпушувачем, перемішуємо і просіваємо через сито.
  • Рада. Якщо розпушувач будинку закінчився, не обов’язково йти за ним в магазин: за посиланням можете подивитися, як зробити розпушувач з підручних інгредієнтів своїми руками.
  • В окремому посуді збиваємо м’яке вершкове масло, додаємо до нього ванілін, цукровий пісок, яєчні жовтки.
  • Все перемішуємо, поступово додаємо борошно, знову перемішуємо. Викладаємо тісто на стіл, вимішуємо трохи на столі.
  • Після чого тісто кладемо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину.
  • Готуємо тісто для печива з родзинками. Майже також, що і попередній варіант. Збиваємо м’яке вершкове масло, додаємо до нього ванілін, цукровий пісок, яйця, сметану, перемішуємо.
  • Рада. Щоб не зіпсувати випічку неякісним продуктом, зробіть домашню сметану з молока і вершкового масла: це просто, смачно і завжди відмінний результат.
  • Поступово додаємо пшеничне борошно, змішану з розпушувачем і просіяне, знову перемішуємо.
  • У решту борошна всипати підготовлений родзинки (промитий і заздалегідь замочений у воді), перемішати з борошном родзинки, а потім висипати в тісто.
  • Знову все добре перемішати. Продовжуємо вимішувати на столі, а потім відразу ж починаємо формувати печиво у вигляді бруска або поліна.
  • Викладаємо печиво на деко, застелений пергаментним папером. Відстань між печивом 2-2,5 сантиметра.
  • Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Ароматне, рум’яне печиво готово!
  • Дістаємо перше тісто з холодильника, формуємо круглі кульки завбільшки з волоський горіх, потім кульки спочатку в яєчному білку, а потім в сахарі, і відразу викладаємо на деко з пергаментом.
  • Відстань між печивом 2 сантиметри. З другої половини тіста ми також формуємо кульки, але потім після білка в маці.
  • Печиво випікаємо при температурі 180 градусів 25 хвилин.
  • Три види печива до чаю відразу! Цукрове печиво «Поліно», з родзинками і маком, виходить розсипчастим і дуже смачним! Всі будуть задоволені: і діти, і дорослі! І в магазин не треба бігти: і домашнє – воно ж смачніше!!! Після того, як отримаєте всі належні в такому випадку похвали, повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Сахарное песочное печенье «Полено»: с маком и изюмом

    Приємного чаювання і відмінного настрою.