Незвичайне мармурове печиво: і смачно, і гарно, і легко

Коли мені хочеться здивувати своїх рідних чимось оригінальним, я печу незвичайне мармурове печиво.

Воно отримало свою назву із-за характерного малюнка, який утворюється під час випікання. Дуже смачне, ароматне печиво з шоколадним смаком має унікальну зовнішність. Таке печиво прикрасить будь-яке застілля і недільний чаювання.

Інгредієнти

  • какао порошок — 2,5 столові ложки;
  • маргарин або масло вершкове — 50 грам;
  • шоколад чорний — 25 грам;
  • яйця — 2 штуки;
  • ванілін або ваніль — за смаком;
  • борошно цільнозернові — 250 грам;
  • цукровий пісок — 125 грам;
  • розпушувач для тіста-1 чайна ложка;
  • сіль — за смаком;
  • пудра з цукру — для декору.

Незвичайне мармурове печиво: покроковий рецепт

  • У розм’якшене вершкове масло висипаємо цукровий пісок і розтираємо до однорідної маси за допомогою вилки, а потім міксером: протягом півтори хвилини, для отримання однорідної пишної маси
  • Шоколад розламуємо на шматочки і розтоплюємо в мікрохвильовці.
  • Перекладаємо розтоплений шоколад до масляно-цукрової суміші. Пересипаємо сюди ж какао-порошок, і все добре перемішуємо.
  • Вибиваємо в шоколадну масу по одному яйця, після кожного ретельно збиваємо суміш міксером.
  • Додаємо ванілін і щіпку солі: кожен раз збиваємо суміш
  • Борошно просіваємо, збагачуючи її киснем. Пересипаємо до неї розпушувач. І борошняну суміш по частинах перекладаємо в шоколадну масу, замішуємо густе тісто, яке буде липнути до рук. Сильно забивати борошном його не потрібно, інакше шоколадне мармурове печиво вийде твердим.
  • Відправляємо тісто для смачного мармурового печива з шоколадом в холодильник на півтора, а то й дві години: щоб з тестом було легко працювати.
  • Поділяємо тісто на порційні шматочки приблизно по п’ятдесят грамів кожен. Округляємо кожен шматочок, і щедро обкачуємо в пудрі з цукру.
  • Викладаємо наші кульки на деко, в який попередньо застелити пергаментом.
  • Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія і відправляємо туди деко з заготовками для шоколадного печива з тріщинами.
  • Через п’ятнадцять хвилин перевіряємо готовність печива з допомогою дерев’яної скіпки. Якщо вона чиста, значить наша випічка готова.
  • Рада. Дуже важливо таке печиво не пересушити, інакше воно стане твердим.
  • Ароматне мармурове печиво стане прекрасним доповненням до будь-якого чаювання або вечірніх посиденьок за склянкою молока. Готуйте разом з нашим сайтом: і кожне ваше блюдо буде смачним, унікальним і неповторним.

    Необычное мраморное печенье: и вкусно, и красиво, и легко OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Приємного всім чаювання.