Чарівне сирне печиво: смак дитинства

Знайшла в старих записах рецепт чарівного, улюбленого мною в дитинстві, сирного печива.

Воно чудове: в ньому абсолютно немає вираженого сирного смаку, хрустка цукрова скоринка заворожує, а ніжна м’якоть занурює в світ насолоди! Воно ідеальне! Таке сирне печиво порятунок, якщо ваші діти не люблять корисного сиру і молочної продукції. Перевірено на своїй дитині: їсть з задоволенням — за вуха не відтягнеш! Легким покроковий рецепт приготування домашнього печива я і хочу поділитися з вами. Приєднуйтесь!

Інгредієнти

  • вершкове масло — 200 грам;
  • сир (жирність 5%) — 400 грам;
  • борошно — 300 грам;
  • розпушувач — 2 чайні ложки;
  • цукровий пісок — 4-6 столових ложок;
  • сіль — щіпка;
  • ванілін — 1 пакетик (за бажанням);
  • кориця — за бажанням.

Чарівне сирне печиво: смак дитинства: покроковий процес приготування

  • Для приготування тіста змішуємо м’який сир з розм’якшеним вершковим маслом, і добре все збиваємо блендером до красивої однорідної маси. Якщо у вас немає блендера, то сир можна протерти через сито.
  • Додаємо розпушувач, сіль (вона буде відтіняти насолода смаку печива), ванілін або ваніль. Поступово, невеликими порціями, додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто (схоже на пісочне). При необхідності додаємо ще борошна, щоб готове сирне тісто не липло до рук.
  • Перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет або обертаємо харчовою плівкою, залишаємо відпочити в холодильнику: приблизно 1 годину.
  • Остигле тісто ділимо на 2 частини, щоб зручно було працювати. Решту знову відправляємо в пакет в холодильник. Розкачуємо в тонкий пласт. Товщина його повинна бути не більше 3-4 міліметрів. Вирізаємо кружечки діаметром 6-8 сантиметрів.
  • За бажанням цукор змішати з корицею, і все насипаємо в плоску тарілку, щоб зручно було занурювати печиво.
  • Гурток тесту складаємо навпіл, однією половинкою занурюємо в цукор, знову складаємо вдвоє так, щоб прилип цукровий пісок опинився всередині. Защипуємо прямий край, щоб в духовці тісто не розкрилося.
  • Знову занурюємо в цукор одну сторону і викладаємо на деко (застеливши його пергаментним папером) цукрових стороною вгору.
  • Випікаємо 15-20 хвилин у попередньо розігрітій духовці до 200 градусів. Печемо до підрум’янення скоринки.
  • Готове печиво з сиром дуже хрустке зовні і м’яке, трохи листкове всередині — просто чарівне! І якщо ваших дітей складно змусити є корисний сир, приготуйте таку насолоду. Повірте, вони навіть не відчують підступ і будуть просити ще добавки. Готуйте разом з нами не тільки смачну, але і корисну їжу. Балуйте близьких смачною випічкою: і будьте здорові!

    Очаровательное творожное печенье: вкус детства

    Приємного апетиту!