А у мене сьогодні дуже смачне домашнє вівсяне печиво. Пробувала безліч варіантів магазинного печива, але домашнє мене просто приголомшило.
Коли ти його їси, чітко відчувається приємний вівсяної смак, доповнений ароматами наповнювачів (сухофрукти, насіння, горіхи і так далі) — ні в одному магазинному такого немає. А ще це вівсяне печиво готується дуже просто і швидко — швидше, ніж сходити в магазин. Так навіщо ж вистоювати черги? Давайте разом приготуємо це чудове вівсяне печиво.
Інгредієнти
- масло вершкове — 125 грам;
- коричневий цукор (дрібного помелу) — 130-145 грам;
- білий цукор (дрібного помелу) — 35-50 грамів;
- вівсяні пластівці (краще екстра-класу) — 145 грам;
- яйце — 1 штука;
- ванільна паста або екстракт — 0,5 чайних ложки (на заміну ванілін, ванільний цукор);
- борошно — 100 грам;
- сіль — щіпка;
- сода — 0,5 чайної ложки;
- кориця — 0,5 чайної ложки;
- родзинки (на заміну будь-які сухофрукти або сушені ягоди) — 65-70 грамів;
- очищені гарбузове насіння або будь-які горіхи — 40-50 грам;
- терта апельсинова або лимонна цедра, шоколадна крихта — за бажанням.
Дивовижне вівсяне печиво: покроковий процес приготування
Домашнє вівсяне печиво просто чудове: хрустке, підсушене зовні і ніжне, злегка тягучий, всередині. Непередаваний чудовий смак, насичений аромат (кориця, насіння, а якщо додавалася цедра, то взагалі дуже ароматно). Бачите, як легко його приготувати вдома! Подавайте печиво до чаю, кави з молоком або компотом. Готуйте разом з нами дуже смачні, прості і швидкі страви.
Приємного апетиту!