Дивовижне вівсяне печиво: і в магазин ходити не треба

А у мене сьогодні дуже смачне домашнє вівсяне печиво. Пробувала безліч варіантів магазинного печива, але домашнє мене просто приголомшило.

Коли ти його їси, чітко відчувається приємний вівсяної смак, доповнений ароматами наповнювачів (сухофрукти, насіння, горіхи і так далі) — ні в одному магазинному такого немає. А ще це вівсяне печиво готується дуже просто і швидко — швидше, ніж сходити в магазин. Так навіщо ж вистоювати черги? Давайте разом приготуємо це чудове вівсяне печиво.

Інгредієнти

  • масло вершкове — 125 грам;
  • коричневий цукор (дрібного помелу) — 130-145 грам;
  • білий цукор (дрібного помелу) — 35-50 грамів;
  • вівсяні пластівці (краще екстра-класу) — 145 грам;
  • яйце — 1 штука;
  • ванільна паста або екстракт — 0,5 чайних ложки (на заміну ванілін, ванільний цукор);
  • борошно — 100 грам;
  • сіль — щіпка;
  • сода — 0,5 чайної ложки;
  • кориця — 0,5 чайної ложки;
  • родзинки (на заміну будь-які сухофрукти або сушені ягоди) — 65-70 грамів;
  • очищені гарбузове насіння або будь-які горіхи — 40-50 грам;
  • терта апельсинова або лимонна цедра, шоколадна крихта — за бажанням.

Дивовижне вівсяне печиво: покроковий процес приготування

  • Збиваємо розм’якшене вершкове масло і суміш білого і коричневого цукру. Для цього дуже зручно використовувати міксер: якщо у вас немає, то підійде звичайний віночок.
  • Як тільки маса стала однорідною, красивого кремового кольору, додаємо в неї яйце і ванільний екстракт, продовжуємо збивати до однорідності. Якщо для приготування вівсяного печива, ви збільшили кількість інгредієнтів, то яйця потрібно буде додавати одне за іншим: спочатку одне яйце, перемішати, а тільки після вбивати наступне.
  • Окремо з’єднуємо просіяне борошно, сіль, соду і корицю, все добре перемішуємо.
  • Коли олійно-яєчна маса стала однорідною, починаємо невеликими порціями додавати суміш сухих інгредієнтів, добре вимішуючи. Після, за таким же принципом, всипаємо вівсяні пластівці. Для цього рецепта краще всього використовувати пластівці швидкого приготування. Якщо у вас звичайні, їх можна подрібнити в сухому вигляді з допомогою блендера або кухонного комбайна. Але, в цьому випадку, все одно можуть потрапляти тверді частинки у вже готовому печиво.
  • Родзинки промиваємо, замочуємо на 20 хвилин у холодній воді, після рідину зливаємо, а родзинки злегка обсушуємо на паперовому або лляному рушник. Якщо ви використовуєте сухофрукти, робите все так само, як з родзинками: тільки в кінці їх необхідно трохи подрібнити.
  • Після вівсянки додаємо родзинки або будь-які інші сухофрукти, очищені гарбузове насіння або будь-які, злегка подрібнені горіхи. Також, за бажанням, можна додати терту цедру лимона, апельсина або шоколадну крихту. Все перемішуємо.
  • Рада. В основному, я все перемішую з допомогою міксера, але коли додаю сухофрукти, горіхи і так далі, намагаюся заважати вже лопаткою.
  • Застеляємо деко пергаментним папером (або змащуємо спеціальної антипригарній емульсією), викладаємо тісто ложкою. Намагаємося залишати достатня відстань між майбутніми печеньками: так як в процесі випічки тісто буде розпливатися, і вони можуть злипнутися (я залишаю приблизно 6-7 сантиметрів).
  • Викладаємо тісто досить високою гіркою (так як воно буде розпливатися і осідати), щоб в результаті печиво не перетворилося на дуже тонкий коржик. Перед тим, як ставити деко в духовку, злегка придавлюємо верхівку заготовки виделкою або ложкою.
  • Випікаємо печиво в розігрітій до 190-200 градусів духовці. Випікаємо 12-15 хвилин, до красивої підрум’яненою скоринки.
  • Готове вівсяне печиво дістаємо з духовки, залишаємо на деку на 5-7 хвилин, щоб охололи, і перекладаємо на решітку до повного охолодження.
  • Домашнє вівсяне печиво просто чудове: хрустке, підсушене зовні і ніжне, злегка тягучий, всередині. Непередаваний чудовий смак, насичений аромат (кориця, насіння, а якщо додавалася цедра, то взагалі дуже ароматно). Бачите, як легко його приготувати вдома! Подавайте печиво до чаю, кави з молоком або компотом. Готуйте разом з нами дуже смачні, прості і швидкі страви.

    Изумительное овсяное печенье: и в магазин ходить не надо

    Приємного апетиту!