Дієтичне вівсяне печиво на кефірі

Диетическое овсяное печенье на кефиреВівсяне печиво на кефірі урізноманітнює раціон бажаючих схуднути.

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці

300 грамів

Кефір

300 мілілітрів

Ізюм

5 ст. л.

Волоські горіхи

100 грамів

Мед

2 ст. л.

  • Кількість порцій: 5
  • Час приготування: 20 хвилин

Чим корисно вівсяне печиво на кефірі

При правильному приготуванні печиво на основі вівсянки стане джерелом корисних складних вуглеводів, а також багато необхідних організму мікроелементів: кальцію, цинку, магнію, фосфору і калію, якими так багатий овес. Крім того, овес містить вітаміни Е, Н, РР, а також вітаміни групи В.

Цей злак зміцнює імунітет, поліпшує роботу серцево-судинної і нервової систем, сприяє загальному оздоровленню організму і поліпшенню розумової діяльності. Нижче піде мова про те, як приготувати таке печиво на кефірі без борошна і цукру білого.

Як приготувати дієтичне вівсяне печиво на кефірі

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 300 гр;
  • нежирний кефір – 300 мл;
  • родзинки – 5 столових ложок;
  • горіхи волоські – 100 гр;
  • кориця або ванільний цукор;
  • мед – 2-3 столових ложки.

Приготування:

  • Вівсяні пластівці залити кефіром і залишити хвилин на 40 набухати. Краще якщо кефір буде кімнатної температури.
  • Якщо любите родзинки, одночасно слід залити окропом ізюм – він теж повинен постояти близько півгодини. Вівсяне печиво на основі кефіру може бути і частиною спортивного харчування. У нього можна покласти будь-які горіхи, насіння, насіння льону, курагу або будь-які інші сухофрукти. Отримана суміш – вже сама по собі дуже смачне ласощі.
  • Потім додаємо мед і ванільний цукор (або корицю). Краще, якщо мед ще рідкий, так як суміш з медом зацукрованим буде непросто вимішувати. Тісто має вийти дуже густе і липке.
  • Для формування печива руки слід змочити водою, так тісто не буде липнути до рук. На деко кладемо папір для випічки, яку змащуємо невеликою кількістю масла. Для кожного печива беремо потроху тіста і формуємо кульки розміром з волоський горіх. Потім сплющує кожен кульку і викладаємо печиво на деко.
  • Духовку слід попередньо розігріти до 200 градусів. Вівсяне печиво випікається приблизно 20 хвилин. Всі інгредієнти в ньому готові, так що потрібно просто підсушити спів. Краще орієнтуватися за кольором. Воно виходить красивого золотисто-коричневого кольору з медовим ароматом. Головне, що в цьому блюді зовсім немає некорисною білої муки і цукру.
  • Дієтичне печиво вівсяне чудово поєднується з молоком або чаєм. Відмінно підходить для сніданку або перекус в школі. Воно красиве, ароматне і хрустке. Вівсяне печиво – приклад того, що смачна їжа може бути корисною!

    Читайте далі: котлети в духовці

    :