Дієтичне печиво з вівсяної муки

Диетическое печенье из овсяной муки Печиво з вівсяної муки можна готувати з родзинками

Інгредієнти:

Сода

1 ч. л.

Сметана

1 ст. л.

Вершкове масло

50 грамів

Мед

1 ст. л.

Цукор

1 скл.

Яйця курячі

1 штук(і)

Борошно пшенична

1 скл.

Борошно вівсяне

2 скл.

  • Кількість порцій: 6
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин

Рецепт вівсяного печива

Вівсяну муку можна купити в супермаркеті або приготувати самостійно з допомогою кухонного комбайна або звичайною кавомолки. З такого борошна виходить корисна випічка.

Технологія приготування ласощів:

  • Яйце збийте з цукром, щоб цукор повністю розчинився.
  • Вершкове масло розтопіть на водяній бані, злегка остудіть, додайте мед і сметану, розмішайте до однорідності і з’єднайте з яєчною масою. Краще використовувати рідкий мед.
  • Вівсяне борошно з’єднайте з пшеничного і просіяти. Додайте соду, перемішайте і потроху влийте рідку масу. Замісіть тісто. Воно буде в’язким, але до рук не повинно липнути.
  • Занурюючи руки в борошно, сформуйте коржі. Викладіть їх на деко і випікайте близько 20 хв.
  • Це печиво краще подавати до столу остившім.

    Рецепт печива без масла з вівсяної муки

    Всім противникам вершкового масла підійде цей дієтичний рецепт. Для приготування десерту необхідно:

    • 300 г вівсяних пластівців;
    • 100 р пшеничного борошна;
    • 3 яйця;
    • 1 ½ розпушувача;
    • 4 ст. л. рослинного масла;
    • 100 мл молока;
    • 10 г ванільного цукру;
    • 2 щіпки кориці.

    Перед приготуванням змеліть вівсяні пластівці в борошно.

  • Готову вівсяну борошно перемішайте з пшеничного борошном, корицею, розпушувачем і ванільним цукром. Щоб аромат ванілі був ще більш відчутним, можете використовувати ванільну есенцію.
  • Додайте суху суміш яйця, рослинне масло, молоко. Якщо ви любите солодку випічку, додайте 1 ст. л. цукру. Також можете використовувати цукрозамінники.
  • Добре вимісіть тісто ложкою, накрийте його плівкою і приберіть в холодильник на 30 хв. За цей час тісто загусне.
  • Тісто викладайте ложкою на пергаментний папір. Розташовуйте печиво на відстані один від одного, так як в процес випікання воно буде збільшуватися в розмірах.
  • Печеться печиво по цьому рецепту досить швидко – близько 20 хв. Головне, щоб у нього з’явилася гарна золотава скоринка. Готове печиво за бажанням посипте цукровою пудрою.

    Якщо ви хочете зробити ваше вівсяне печиво ще більш смачним, додайте в тісто з будь-якого рецепту трохи горіхів або подрібнених сухофруктів. Також ви можете посипати печиво льоном або кунжутом. Це корисні добавки.

    Також цікаво: приготувати печінка в сметані

    :