Апельсинове печиво має чудовий натуральний аромат
Інгредієнти:
- Борошно
400 грамів
- Масло вершкове
50 грамів
- Яйця курячі
1 штук(і)
- Цукор
240 грамів
- Сметана 20%-ой жирності
3 ст. л.
- Олія рослинна рафінована
3 ст. л.
- Сода
0 ч. л.
- Апельсин
1 штук(і)
- Крохмаль картопляний
1 ст. л.
- Кількість порцій: 20
- Час приготування: 40 хвилин
- Час приготування: 15 хвилин
Рецепт апельсинового печива з начинкою
Вийде м’яке і ніжне печиво у вигляді равликів з соковитою начинкою. Воно буквально тане в роті.
Приготування:
Випікайте печиво в духовці при 180°С 15 хвилин, контролюючи процес, щоб не пересушити вироби. Печиво повинне залишитися м’яким і соковитим. Коли охолоне, злегка присипте цукровою пудрою з допомогою ситечка і подавайте до столу. Можна за бажанням полити його розтопленим шоколадом, вийде теж дуже смачно.
Мигдально-апельсинове печиво
У цій випічки незвичайне, але дуже вдале поєднання ароматів. А ще в ній немає ні грама борошна.
Інгредієнти:
- Мигдаль – 150 р.
- Цукор – 120 р.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Цукрова пудра.
Очистити мигдаль від шкірки, підсушіть на сковороді без масла, але не подрумянивайте. Блендером перемеліть горіхи в борошно. Додайте цедру, збите яйце, цукор звичайний і ванільний.
Вийде в’язке тісто, його потрібно загорнути в плівку і прибрати на ніч у холодильник. Якщо час підтискає, охолодіть його 2 години в морозилці.
Зробіть з тіста кульки, злегка прbплюсніть їх. Можна надати іншу форму. Наприклад, на фото апельсинове печиво зроблено у вигляді кілець.
Обваляйте заготовки в цукрі, а після цього в цукровій пудрі. Випікайте 10 хв. в духовці, розігрітій до 180°С.
Готове печиво повинно стати рум’яним знизу і з боків, верхня частина залишається м’якою. Дайте охолонути і подавайте до чаю.
Читайте далі: французьке печиво