Сирне печиво з кокосовою стружкою

Творожное печенье с кокосовой стружкойДомашнє печиво з кокосовою стружкою можна зробити будь-якої форми

Інгредієнти:

Борошно

4 ст. л.

Кокосова стружка

80 грамів

Цукрова пудра

3 ст. л.

сода гашена

1 щіпка

Масло вершкове

70 грамів

Яйця курячі

1 штук(і)

  • Кількість порцій: 20
  • Час приготування: 40 хвилин

Рецепти печива з кокосовою стружкою

Заздалегідь дістаньте всі необхідні продукти з холодильника, щоб до моменту приготування вони були кімнатної температури. Цей рецепт розрахований на 20 штук. Якщо печива потрібно більше, примножуйте кількість продуктів на 2.

Порядок приготування:

  • М’яке вершкове масло збийте виделкою з цукровою пудрою.
  • Додайте в масу яйця по одному. Ретельно перемішайте, можна міксером.
  • Всипте кокосову стружку, перемішайте і залиште на 15 хв, щоб вона розбухла і стала м’якою.
  • Додайте соду, погасивши її оцтом або лимонним соком.
  • Просійте борошно і всипте в масу. Замісіть тісто, воно буде рихлим і липким, так і повинно бути.
  • Набирайте ложкою невеликі порції тіста, долонями скатуємо в кульки і надавайте бажану форму – круглих лепешечек, квадратів, трикутників, сердечок і т. д.

    Деко застеліть папером для випічки, викладіть печиво і відправте в духовку, розігріту до 200°С на 10 хв., можна трохи довше. Процес випікання потрібно контролювати, щоб не пересушити печиво.

    Можна подавати як є, а можете розтопити білий і чорний шоколад і занурити половинку печива в нього. Або зробити печиво-сендвіч, з’єднавши їх попарно за допомогою джему або густого крему.

    Сирне печиво з кокосовою стружкою

    Цей варіант теж дуже смачний і більш корисний, так як відсутнє мастило. Для нього знадобиться:

    • Сир – 200 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Сметана – 100 мл
    • Кокосова стружка – 100 р.
    • Борошно – 150 р.
    • Шоколадні дропси – 50 р.
    • Розпушувач – 1 ч. л.
    • Кунжут – 1 ч. л.

    Збийте міксером або віночком яйця з цукром до пишної світлої піни. Додайте сметану, стружку і сир, протертий через сито. Всипте борошно з розпушувачем і замісити тісто. Воно густе і липке. За бажанням можете додати шоколадні крапельки або осколки, це зробить печиво ще більш смачним.

    Змастіть деко маслом або застелити пергаментом. Набирайте тісто ложкою, періодично змочуючи її, щоб не прилипало, і формуйте в долонях печиво або прямо на папері. Зверху можна присипати його кунжутом. Розігрійте духовку до 180°С і печіть 15 хвилин або до золотистого відтінку.

    Подавайте кокосове печиво холодним або злегка теплим з чаєм, какао або молоком.

    Читайте також: домашнє сметанне печиво

    :