Домашнє сметанне печиво можна посипати маком
Інгредієнти:
- Мак
2 ст. л.
- Борошно пшенична
450 грамів
- Розпушувач
1 ч. л.
- Сметана
200 грамів
- Масло вершкове
100 грамів
- Ванільний цукор
1 ст. л.
- Цукор
170 грамів
- Яйця курячі
2 штук(і)
- Кількість порцій: 10
- Час підготовки: 3 хвилини
- Час приготування: 20 хвилин
Домашнє печиво на основі сметанною
Ласощі по цьому рецепту виходить ніжне і м’яке, з легким ванільним ароматом.
Спосіб приготування:
Не передержите печиво в духовці, інакше воно стане сухим і твердим. До речі, це печиво можна зробити не тільки солодким, але і солоним. Для цього достатньо замість цукру покладіть трохи солі. Таке печиво вийде хрустке, смачне, його можна буде навіть діабетикам.
Рецепт сметанного печива з вівсянкою
Це альтернатива класичному овсяному печінкою. Для приготування десерту потрібно:
- 200 г борошна;
- 150 г вівсяних пластівців;
- 150 р сметани;
- 100 г вершкового масла або маргарину;
- 100 г цукру;
- 1 яйце;
- 0,5 скл. меду;
- 1 ч. л. соди.
Покроковий рецепт:
Ви можете поліпшити це вівсяно-сметанне печиво, додавши в нього трохи родзинок або інших подрібнених сухофруктів, кокосової стружки, кунжуту або маку.
І печиво з вівсянкою, і без неї виходить смачне і м’яке. Таке печиво можна подавати до кави, чаю, какао. Його за обидві щоки будуть їсти діти, адже воно набагато смачніше покупного.
Читайте в наступній статті: рецепти пісочного печива