Сметанне печиво: 2 смачні рецепти

Сметанное печенье: 2 вкусных рецептаДомашнє сметанне печиво можна посипати маком

Інгредієнти:

Мак

2 ст. л.

Борошно пшенична

450 грамів

Розпушувач

1 ч. л.

Сметана

200 грамів

Масло вершкове

100 грамів

Ванільний цукор

1 ст. л.

Цукор

170 грамів

Яйця курячі

2 штук(і)

  • Кількість порцій: 10
  • Час підготовки: 3 хвилини
  • Час приготування: 20 хвилин

Домашнє печиво на основі сметанною

Ласощі по цьому рецепту виходить ніжне і м’яке, з легким ванільним ароматом.

Спосіб приготування:

  • Яйця збийте з ванільним цукром і зі 130 г звичайного цукру до стану піни. Додати м’яке вершкове масло і продовжуйте збивати.
  • Влийте в заготовку сметану, додайте борошно і розпушувач для тіста.
  • Замісіть тісто м’яке, але не липнущее до рук. Зліпіть з нього кулю і залиште на 2 год.
  • Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 1 см Виріжте з нього печиво будь-якої форми.
  • Залишився цукор змішайте з маком. Занурте в цю суміш кожне печиво і покладіть його на деко. Випікайте ласощі в гарячій духовці близько 20 хв.
  • Не передержите печиво в духовці, інакше воно стане сухим і твердим. До речі, це печиво можна зробити не тільки солодким, але і солоним. Для цього достатньо замість цукру покладіть трохи солі. Таке печиво вийде хрустке, смачне, його можна буде навіть діабетикам.

    Рецепт сметанного печива з вівсянкою

    Це альтернатива класичному овсяному печінкою. Для приготування десерту потрібно:

    • 200 г борошна;
    • 150 г вівсяних пластівців;
    • 150 р сметани;
    • 100 г вершкового масла або маргарину;
    • 100 г цукру;
    • 1 яйце;
    • 0,5 скл. меду;
    • 1 ч. л. соди.

    Покроковий рецепт:

  • Подрібніть за допомогою блендера вівсянку до стану борошна. Пшеничне борошно просійте і змішайте з содою.
  • М’яке вершкове масло або маргарин розітріть з цукром дочиста. Додайте в суміш рідкий мед, сметану, яйце. Добре вимісіть заготовку до однорідності.
  • По одній ложці додайте вівсяну і пшеничне борошно, замішують густе тісто.
  • Деко для випікання застелити пергаментним папером. За допомогою ложки викладайте на деко тісто на відстані один від одного, так як печиво трохи розійдеться в процесі приготування.
  • Випікайте ласощі в гарячій духовці 10-15 хв.
  • Ви можете поліпшити це вівсяно-сметанне печиво, додавши в нього трохи родзинок або інших подрібнених сухофруктів, кокосової стружки, кунжуту або маку.

    І печиво з вівсянкою, і без неї виходить смачне і м’яке. Таке печиво можна подавати до кави, чаю, какао. Його за обидві щоки будуть їсти діти, адже воно набагато смачніше покупного.

    Читайте в наступній статті: рецепти пісочного печива

    :