Домашнє злакове печиво

Домашнее злаковое печеньеЗлакове печиво у домашніх умовах можна приготувати безліччю способів

Інгредієнти:

Пластівці

1 скл.

Вершкове масло

60 грамів

Цукор

50 грамів

Сіль

0 ч. л.

Борошно

150 грамів

Яйця курячі

1 штук(і)

Розпушувач

0 ч. л.

Кунжут

2 ст. л.

  • Кількість порцій: 6
  • Час приготування: 25 хвилин

Злакове печиво: рецепт з горіхами

Якщо печиво додати не тільки злаки, але і горіхи, то воно стає справжнім подарунком для кишечника. Таке блюдо наситить організм вітамінами і незамінними харчовими волокнами. Приготувати його можна з наступних компонентів:

  • Пластівці – 1 ст. Краще всього вибрати ті, в яких не менше 4-х злаків.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 0.5 ч. л.
  • Сіль «Екстра» – 0.25 ч. л.
  • Ванілін за смаком.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Волоські горіхи
  • Курага, чорнослив і родзинки.

У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, цукор, розпушувач, сіль і ванілін. Туди ж відправте та злакові пластівці. В отриманий склад введіть яйце і масло, нагріте до кімнатної температури.

Замісіть тісто. Воно повинно бути досить еластичним і добре відставати від долонь.

Горіхи порубаєте ножем. Сухофрукти поріжте невеликими шматочками. Кунжут прожарити на сковороді. Введіть всі компоненти в тісто і ще раз замісити.

Відірвіть від загальної маси невеликий шматочок тіста, скачайте його в кульку, а потім прbплюсніть. Отримані таким методом коржі розкладіть на деку. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів близько 25 хвилин.

Злакове шоколадне печиво

Особливо смачним злакове печиво виходить якщо додати в нього трохи какао. Витончений шоколадний смак напевно сподобається вашим домашнім. Приготувати такі ласощі можна з наступних компонентів:

  • Мультизлаковые пластівці – 1.5 ст.
  • Вершкове масло – 110 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сода – 0.5 ч. л.
  • Какао – 6 ст. л.
  • Борошно – 1.5 ст.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль «Екстра» – 0.25 ч. л.

Розімніть масло, збийте його з цукром. В іншій ємності перемішайте яйце зі сметаною. Туди ж введіть сіль і ванілін.

Пластівці змішайте з борошном і додайте какао. Всипте розпушувач і соду.

Перемішайте між собою масляну, яєчну і суху суміші. Гарненько вимісіть тісто. Сформуйте печиво і додайте його деку. Якщо тісто виявиться рідким для цього, то всипте трохи борошна. Випікати слід при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

Такий смачний і корисний десерт підходить як для сімейних сніданків, так і для святкових обідів.

Також цікаво: смажена плотва

: