Злакове печиво у домашніх умовах можна приготувати безліччю способів
Інгредієнти:
- Пластівці
1 скл.
- Вершкове масло
60 грамів
- Цукор
50 грамів
- Сіль
0 ч. л.
- Борошно
150 грамів
- Яйця курячі
1 штук(і)
- Розпушувач
0 ч. л.
- Кунжут
2 ст. л.
- Кількість порцій: 6
- Час приготування: 25 хвилин
Злакове печиво: рецепт з горіхами
Якщо печиво додати не тільки злаки, але і горіхи, то воно стає справжнім подарунком для кишечника. Таке блюдо наситить організм вітамінами і незамінними харчовими волокнами. Приготувати його можна з наступних компонентів:
- Пластівці – 1 ст. Краще всього вибрати ті, в яких не менше 4-х злаків.
- Вершкове масло – 60 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 0.5 ч. л.
- Сіль «Екстра» – 0.25 ч. л.
- Ванілін за смаком.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Волоські горіхи
- Курага, чорнослив і родзинки.
У глибокій мисці змішайте просіяне борошно, цукор, розпушувач, сіль і ванілін. Туди ж відправте та злакові пластівці. В отриманий склад введіть яйце і масло, нагріте до кімнатної температури.
Замісіть тісто. Воно повинно бути досить еластичним і добре відставати від долонь.
Горіхи порубаєте ножем. Сухофрукти поріжте невеликими шматочками. Кунжут прожарити на сковороді. Введіть всі компоненти в тісто і ще раз замісити.
Відірвіть від загальної маси невеликий шматочок тіста, скачайте його в кульку, а потім прbплюсніть. Отримані таким методом коржі розкладіть на деку. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів близько 25 хвилин.
Злакове шоколадне печиво
Особливо смачним злакове печиво виходить якщо додати в нього трохи какао. Витончений шоколадний смак напевно сподобається вашим домашнім. Приготувати такі ласощі можна з наступних компонентів:
- Мультизлаковые пластівці – 1.5 ст.
- Вершкове масло – 110 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Сметана – 50 гр.
- Сода – 0.5 ч. л.
- Какао – 6 ст. л.
- Борошно – 1.5 ст.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Сіль «Екстра» – 0.25 ч. л.
Розімніть масло, збийте його з цукром. В іншій ємності перемішайте яйце зі сметаною. Туди ж введіть сіль і ванілін.
Пластівці змішайте з борошном і додайте какао. Всипте розпушувач і соду.
Перемішайте між собою масляну, яєчну і суху суміші. Гарненько вимісіть тісто. Сформуйте печиво і додайте його деку. Якщо тісто виявиться рідким для цього, то всипте трохи борошна. Випікати слід при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
Такий смачний і корисний десерт підходить як для сімейних сніданків, так і для святкових обідів.
Також цікаво: смажена плотва