Сирне печиво «Троянди» з меренгою

Рецепт цього печива вже не новий і, можна сказати, перевірений роками. Печиво з меренгою відмінно підійде для сімейного чаювання, а ще його можна приготувати якщо до вас несподівано нагрянули гості. Печиво виходить ніжне, соковите і дуже-дуже смачне. Верхній шар з меренги надає йому особливий шарм і смак.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 250 грам пшеничного борошна
  • 130 грам вершкового масла
  • 250 грам сиру
  • 2 жовтки
  • чайна ложка розпушувача
  • щіпка солі

Для меренги

  • 2 білка
  • 100 грам цукру
  • ванільний цукор
  • 30 грам кокосової стружки
  • щіпка солі

Починаємо приготування

  • Сир перетираємо через сито.
  • У мисці змішуємо борошно пшеничне, сіль і розпушувач. В отриману масу додаємо вершкове масло і все перетираємо руками до стану крихти. В отриману масу додаємо сир, жовтки і все перемішуємо.
  • Готове тісто перекладаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 1 годину.
  • У білки додаємо сіль і збиваємо до білої піни. Потім всипаємо цукор і ванільний цукор. Все збиваємо до пишної і пружною піни. Туди ж кладемо кокосову стружку і перемішуємо.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном і кладемо на неї тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт і зверху викладаємо сир. А потім згортаємо його в рулет і нарізаємо шматочками.
  • Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього заготівлю, зрізом вгору.
  • Печиво ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. І випікаємо протягом 15 хвилин.
  • Готове печиво остуджуємо на решітці, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також шоколадне печиво з горіхами. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Творожное печенье «Розы» с меренгой

    Приємного апетиту!