Неймовірний святковий пиріг з халвою і яблуками

Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитного солодкого пирога, який сподобається абсолютно всім.

У ньому повітряна кокосова і ніжна яблучна прошарок. Покривається він глазур’ю. Від такої смакоти просто складно відірватися. Цей варіант святкової випічки незрівнянний: швидко і легко готується, красиво виглядає і має чудові смакові якості. Рекомендую всім спробувати.

Потрібні інгредієнти

  • 7 яєць
  • 400 гр цукрового піску
  • 250 гр маргарину
  • 400 гр борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 2 чайні ложки какао
  • 100 гр кокосової стружки
  • півтора яблука
  • 50 гр вершкового масла
  • 50 гр цукрового піску
  • 2 столові ложки молока
  • 100 гр халви
  • 2 столові ложки крохмалю

Починаємо процес

  • В першу чергу в окрему ємність відправляємо розм’якшений маргарин, жовтки і 200 гр цукрового піску. Використовуючи міксер, збиваємо все.
  • Тепер об’єднуємо борошно з розпушувачем. Добре перемішуємо і невеликими порціями відправляємо в жовткову суміш. Дерев’яною ложкою змішуємо ці інгредієнти.
  • Потім в іншу ємність відправляємо два білка і, використовуючи міксер, збиваємо все до міцних піків. Тепер акуратно перекладаємо в тісто. Розмішуємо до однорідності.
  • Після чого ділимо на дві рівні частини і в одну з них додаємо какао.
  • Потім в окрему ємність відправляємо п’ять білків і додаємо 200 гр цукрового піску. Використовуючи міксер, збиваємо все.
  • Після чого додаємо кокосову стружку і крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
  • Очищаємо яблука і видаляємо серцевинки. Потім, використовуючи тертку, натираємо їх на великої фракції. Якщо утворилося багато соку, то його потрібно злити.
  • Беремо форму для випічки і застеляємо пергаментним папером.
  • Потім викладаємо темне тісто і розрівнюємо його.
  • Після чого розміщуємо білково-кокосову масу і накриваємо шаром підготовлених яблук.
  • Потім відправляємо біле тісто і розрівнюємо.
  • Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180°, приблизно на 55 хвилин.
  • У сотейник відправляємо дві столові ложки молока, 50 гр вершкового масла 50 гр цукрового піску. Нагріваємо цю суміш і повністю розчиняємо інгредієнти.
  • Тепер кришимо сюди халву і перемішуємо до однорідності.
  • Після закінчення потрібного часу дістаємо пиріг і залишаємо його повністю охолонути. Потім покриваємо підготовленої гарячої глазур’ю і подаємо до столу.
  • Вам може сподобатися солодкий грушевий пиріг до чаю, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Обалденный праздничный пирог с халвой и яблоками

    Приємного апетиту!