Пиріг з м’ясом і грибами: легке і смачне блюдо

Пиріг виходить смачним і ситним. А головне, для його приготування використовується досить смачне і просте у приготуванні тісто. Пиріг виходить просто приголомшливим, тісто буквально тане в роті, а начинка виходить просто дивовижною.

Необхідні продукти

  • кмин (для обсипання)
  • яйце (для змащування тіста)

Для тіста

  • 220 грам пшеничного борошна
  • 125 мл рослинного масла
  • 125 мілілітрів води
  • пів чайної ложки солі

Для начинки

  • 300 г філе індички (курки)
  • 300 грам шампіньйонів
  • 2 цибулини
  • сіль, перець, паприка, чебрець

Починаємо приготування

  • У миску наливаємо олію і воду. додаємо сіль і просіваємо борошно пшеничне. Все перемішуємо лопаткою, а потім домішують руками. І замішуємо м’яке тісто.
  • Філе індички промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Лук очищаємо і нарізаємо кубиками. Печериці ріжемо на невеликі шматочки.
  • В одну сковороду кладемо філе і обсмажуємо 3-5 хвилин. Потім додаємо цибулю, перемішуємо і смажимо все разом до готовності. Потім додаємо в нього сіль, перець, паприку і чебрець. Все перемішуємо, тушкуємо 1 хвилину і знімаємо з вогню.
  • В іншу сковороду кладемо гриби (масло не наливаємо), чекаємо поки вони виділять рідину і вона випаруватися. Потім вливаємо олію, додаємо сіль і тушкуємо ще 2 хвилини.
  • У мисці змішуємо обсмажене м’ясо і гриби, туди ж додаємо подрібнену зелень і все перемішуємо.
  • Готове тісто ділимо на 2 частини. Беремо одну частину тіста розкачуємо в дуже тонкий прямокутник. Трохи відступаючи від краю викладаємо половину підготовленої начинки. Накриваємо її з одного боку тестом, потім підверніть краю і скручуємо тісто в рулет. Точно також чинимо з другим тестом.
  • Деко застеляємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені рулетики швом вниз. Зверху змащуємо їх збитим яйцем і присипаємо кунжутом або кмином.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180-190 градусів. І випікаємо протягом 20-25 хвилин. І все, пироги готові, можна подавати до столу.
  • Спробуйте також заливний пиріг з капустою і печінкою. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Пирог с мясом и грибами: легкое и вкусное блюдо

    Приємного апетиту!