Найсмачніші рецепти з індички

Самые вкусные рецепты приготовления индейки - Здоров'я

Індичка – безпрограшний інгредієнт для будь-якої страви. Це дуже ситне, але в той же час ніжне, дієтичне м’ясо люблять і дорослі, і діти. Тому кожна господиня повинна знати, як смачно приготувати грудку індички.
Запечена індичка – традиційна страва американської кухні. Тут його традиційно подають до столу на День подяки. Такі страви також поширені в багатьох країнах Європи. Тут індичка є одним з головних атрибутів різдвяного столу. Головна принадність таких страв полягає в тому, що процес їх приготування не відрізняється особливою складністю. Нижче ми розглянемо, як приготувати соковиту грудку індички.

Приготування тушкованої індички

Ніжна і соковита індичка – відмінне рішення для повсякденного і святкового столу. Ваші рідні та близькі не зможуть надовго забути це смачне і дуже ситне блюдо. При цьому процес його приготування не викликає особливих труднощів навіть у недосвідчених господинь. Якщо ви вже приготували страви з курки, то саме час спробувати тушковане м’ясо з індички.

Інгредієнти:

  • півкілограма філе індички;
  • 25 грам вершкового масла;
  • дві середні цибулини;
  • кілька горошин перцю;
  • пару столових ложок рослинної олії;
  • трохи чорного меленого перцю і солі;
  • по парі гілочок петрушки і кропу.
Самые вкусные рецепты приготовления индейки - Здоров'я
Приготування тушкованої індички

Етапи приготування:

  1. В першу чергу потрібно очистити від лушпиння цибулю і нарізати його тонкими кільцями.
  2. Зніміть з м’яса плівки і наріжте його на шматочки.
  3. Налийте в сковороду невелику кількість масла. Викладаємо цибулю і індичку. Додаємо сіль і мелений перець. Обсмажте м’ясо на середньому вогні протягом декількох хвилин. На ньому повинна з’явитися злегка золотиста скоринка. Тепер слід додати кілька горошин перцю і вершкове масло.
  4. Дочекайтеся, поки масло повністю розтане. Після цього потрібно налити в каструлю склянку води. Виставте мінімальний вогонь, накривши сковороду кришкою. У такому вигляді необхідно протушкувати м’ясо близько години. Іноді відкривайте кришку і злегка помішуйте, перевіряйте на готовність.
  5. На завершальному етапі потрібно додати в блюдо зелень. Для цього дрібно наріжте петрушку і кріп, а потім посипте отриманою сумішшю готове м’ясо. Подавайте страву в гарячому вигляді. Ніжне філейне м’ясо відмінно підійде до картоплі, картопляного пюре і овочів. Тепер ви знаєте, як приготувати філе індички!

Гомілка індички в гірчичному маринаді

Кажуть, що страви з індички просто неможливо зіпсувати. Але як би там не було, використання правильних спецій допоможе приготувати просто приголомшливе блюдо. Головне, дотримуватися рецептури, і тоді результат перевершить всі ваші очікування.

Інгредієнти:

  • одна гомілка індика і одне крило;
  • пару чайних ложок гірчиці;
  • пару зубчиків часнику;
  • 2-3 столові ложки оливкової олії;
  • перець і сіль.

Для приготування цієї страви можна взяти абсолютно будь-які частини індички – це не обов’язково повинні бути крильця і гомілки. Наприклад, використовуючи цей рецепт, можна приготувати цілу тушку або філе птиці. Тому, якщо ви шукаєте, як смачно приготувати грудку індички, то цей варіант – найкраща пропозиція для вас.

Самые вкусные рецепты приготовления индейки - Здоров'я
Гомілка індички в гірчичному маринаді

Етапи приготування:

  1. Ретельно вимийте м’ясо, після чого бажано промокнути його серветкою. Далі помістіть частини індички у форму для запікання.
  2. Увімкніть духовку, виставивши температуру 180 градусів – дайте їй нагрітися.
  3. Змішайте в невеликій мисці оливкову олію, перець, сіль, гірчицю. Сюди ж слід додати пропущений через дробарку часник.
  4. Тепер слід натерти індичку отриманим маринадом. Намагайтеся, щоб м’ясо було рівномірно покрите сумішшю.
  5. Відріжте шматок фольги, який буде трохи більше сковороди. Накрийте нею форму, після чого слід відправити блюдо в духовку. Середній час запікання під фольгою становить півгодини.
  6. Коли пройде 30 хвилин, форму виймають з духовки. Тепер потрібно зняти фольгу, і акуратно полити індичку соком, який присутній на дні форми. Духовку не вимикаємо, а знову ж таки.
  7. Покладіть в неї м’ясо, але тепер вже без фольги. Це необхідно для того, щоб наша індичка злегка підрум’янилася.
  8. Випікайте ще 20 хвилин. Потім дістаньте блюдо і перевірте на готовність. Якщо все було зроблено правильно, то м’ясо має бути готове, і його можна подавати до столу. Приготована таким чином гомілка – відмінне рішення для святкового столу.

Приготування відбивних з індички

Знаючи, як приготувати стегно індички, саме час навчитися готувати смачні і дуже ніжні відбивні. Прекрасним доповненням до них стане сирна паніровка. Завдяки такому поєднанню можна отримати страву з відмінними смаковими якостями. Ваші гості будуть у захваті від цих відбивних!

Інгредієнти:

  • 550-570 грам філе;
  • 55-60 грам будь-якого твердого сиру;
  • пара яєць;
  • половина чайної ложки солі;
  • мелений перець;
  • 2,5-3 столові ложки борошна;
  • рослинна олія.

Для подачі цієї страви можна використовувати пару гілочок кропу. Крім того, такі котлети відмінно гармонують зі свіжими або маринованими овочами.

Самые вкусные рецепты приготовления индейки - Здоров'я
Приготування відбивних з індички

Етапи приготування:

  1. Намагайтеся купувати для цієї страви свіже філе. З розмороженим продуктом котлети вийдуть менш соковитими.
  2. Візьміть глибоку миску. Розбийте в неї яйця, які слід довести віночком до більш-менш однорідної маси.
  3. Сир натерти на дрібній тертці.
  4. Тепер потрібно підготувати індичку. Для цього наріжте його поперек волокон на невеликі скибочки, кожен з яких має товщину не більше 1 см.
  5. Перший шматок індички викладаємо на обробну дошку. Зверху на нього покладіть поліетиленовий пакет. Тепер візьміть молоток і відбийте його. Цього не варто робити занадто багато, тому що в противному випадку є ризик пошкодити структуру філе. Те ж саме виконайте з іншими шматочками.
  6. Тепер посоліть і поперчіть відбивні.
  7. Візьміть невелику, досить велику тарілку і насипте в неї трохи борошна. Перелийте яйця в іншу тарілку (глибше). Додаємо до них сир і перемішуємо.
  8. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і відправляємо її на середній вогонь.
  9. Першу рубку обваляйте в борошні з двох сторін, потім занурте в яєчно-сирну суміш. Після цього швидко викладаємо його в каструлю. Те ж саме слід зробити і з іншими відбивними.
  10. Відбивні слід смажити 2-3 хвилини, потім їх перевертають на іншу сторону і смажать ще хвилину-дві. Готові відбивні можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Їх можна подавати з овочами, кашею або картоплею.

Філе індички у вершковому соусі

Ще один відмінний рецепт, як приготувати соковиту індичку. Але цього разу страва буде особливо смачною, адже вона готується в ніжному вершковому соусі.

Інгредієнти:

  • 650 грам філе або стегон;
  • 2 моркви і 2 цибулини;
  • солодкий перець;
  • 450 мл жирних вершків;
  • сіль і перець;
  • пару зубчиків часнику;
  • 25 грам вершкового масла.
Самые вкусные рецепты приготовления индейки - Здоров'я
Філе індички у вершковому соусі

Етапи приготування:

  1. Філе потрібно промити, очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками.
  2. Ставимо сковороду на середній вогонь і кидаємо на неї шматочок вершкового масла. Дочекайтеся, поки воно повністю розтане і додайте нарізане філе. Тепер слід обсмажити м’ясо в маслі, трохи збільшивши вогонь. Як тільки утворюється рівна золотиста скоринка, додаємо овочі.
  3. Очистіть моркву і цибулю. Цибулю наріжте дрібніше, а моркву натріть на тертці. Додаємо їх до злегка обсмаженого філе. Солодкий перець нарізаємо середніми розмірами, і також висипаємо їх в каструлю. Додаємо спеції і сіль, все ретельно перемішуючи. Тепер він необхідний для того, щоб овочі підрум’янилися і віддали вологу м’ясу.
  4. Через 5-7 хвилин варіння залийте м’ясо та овочі жирними вершками. Добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Після цього потрібно накрити каструлю кришкою. У такому вигляді тушкуємо ще 20 хвилин, не більше. В кінці приготування потрібно спробувати блюдо на сіль. Якщо солі мало, додайте її. Якщо ви хочете отримати більш темний соус, тушкуйте довше. Також слід пам’ятати одне правило: чим густіше крем, тим густіше соус.
  5. Тепер ви знаєте, як приготувати філе індички з жирним вершковим соусом. Зверніть увагу, що якщо ви хочете додати цей соус на гарнір, то вершків варто взяти побільше. Наприклад, 600 грам буде достатньо. Якщо він буде використовуватися тільки для індички, то кількості, зазначеної в рецепті, більш ніж достатньо.

Доставка замовлення – за 1 день!

Самые вкусные рецепты приготовления индейки - Здоров'я

Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб ви могли легко і смачно готувати вдома! Доставка безкоштовна, безконтактна і навіть за містом. Ми приїжджаємо до 60 км від Москви, до 30 км з Санкт-Петербурга і до 30 км з Нижнього Новгорода. При оформленні замовлення натисніть на пункт “Безконтактна доставка” і кур’єр залишить вашу коробку біля дверей.

Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤