Найсмачніші страви з кефалі

Самые вкусные блюда из кефали - Здоров'я

Як і будь-яка риба, кефаль є цінним харчовим продуктом, який обов’язково повинен входити в раціон людей будь-якого віку. Страви з кефалі особливо актуальні для літніх людей і підростаючих дітей. Жирна і соковита, але низькокалорійна риба допомагає постачати організм поживними речовинами, білками, жирами і вітамінами.

Зміст великої кількості омега-3 кислот в кефалі сприяє захисту артерій і судин. Високий вміст вітаміну А допомагає підтримувати хороший зір, а білок і низькокалорійна риба сприяють стрункості і підтримці гарної фігури.

Так як смачно приготувати кефаль можна по-різному, риба популярна в домашній кулінарії. Його подають в смаженому, запеченому, солоному і копченому вигляді. А також в складі продуктів, овочів і супів. З гарніром з картопляного пюре особливо люблять діти.

Цікаво буде дізнатися, як смачно приготувати кефаль в духовці тим, хто знаходиться в процесі схуднення. Незважаючи на вміст жиру, він низькокалорійний. Такий спосіб схуднення і підтримки ваги дуже смачний і приємний. Дієту на основі кефалі можна дотримуватися тривалий час без шкоди для здоров’я.

Запечена кефаль

Кефаль сіра вважається однією з найпоширеніших різновидів. З нього готуються фантастичні страви з мінімальними трудовитратами. Зазвичай додають спеції і трави, які не пригнічують ніжний смак білої м’якоті. Читайте далі, щоб дізнатися, як краще приготувати кефаль в стилі арабської та середземноморської кухні з поєднанням лимона, часнику, перцю чилі та коріандру.

Потреба:

  • 0,8-1 кг сірої очищеної кефалі без луски;
  • 1 лимон;
  • 1 червона цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1/2 ч. л. коріандру;
  • 1 середній перець чилі;
  • л. оливкової олії.
Самые вкусные блюда из кефали - Здоров'я
Запечена кефаль

Готується просто:

  1. Очистіть, дрібно наріжте червону цибулю і додайте в миску.
  2. Дрібно наріжте часник і перець чилі і змішайте з цибулею. Додайте коріандр і лимонний сік, оливкову олію, сіль і перець і добре перемішайте.
  3. Покладіть рибу на деко відповідного розміру і злегка надріжте рибу з обох сторін з кроком приблизно 3 см.
  4. Перед тим як готувати кефаль, залиште її маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставити запікатися на 20-25 хвилин. Або розрахуйте час запікання, виходячи з ваги риби, яку ви готуєте. Формула проста: на кожні 200 г риби знадобиться 5 хвилин запікання.

Запечена фарширована кефаль із зеленню

Завдяки ніжній м’якоті, кефаль добре підтримує різноманітні смаки та способи приготування. У цьому рецепті представлений вдалий набір смаків, які відтіняють м’якоть риби. Хрустка оболонка змінюється ніжними пластівцями і свіжою начинкою. Кефаль запікається в духовці всього 30 хвилин. А ось готову страву буде гідно найвищої похвали.

Потреба:

  • 1 тушка вагою 500 г;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 жменя коріандру;
  • 1/2 цибулини;
  • л. оливкової олії.

Спеції:

  • 1/2 ч. л. меленого кардамону;
  • 1/2 ч. л. сумаху;
  • 1/2 ч. л. меленої гвоздики;
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру;
  • 1/3 ч. л. меленої кориці;
  • 1/2 ч. л. меленого кмину;
  • 1 лимон для цедри.
Самые вкусные блюда из кефали - Здоров'я
Запечена фарширована кефаль із зеленню

Готується просто:

  1. Відміряйте і ретельно перемішайте в мисці всі спеції, сіль і лимонну цедру.
  2. Викладіть рибу на деко з змащеним маслом пергаментом.
  3. Розріжте кефаль до кістки через рівні проміжки часу з обох сторін уздовж тіла.
  4. Втирайте суміш у шкіру риби, стежачи за тим, щоб заповнити надрізи, поки риба добре не покриється з обох сторін.
  5. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати, покласти в миску. Додайте коріандр, щіпку солі та перемішайте, щоб з’єднати. Покладіть всередину рибу, збризніть оливковою олією.
  6. Залиште рибу маринуватися на 30 хвилин.
  7. Розігрійте духовку до 220 градусів. Помістіть деко з рибою в центр духовки і запікайте 15 хвилин.

Барабулька в паніровці з салатом з помідорів і трав

Помідори і барабулька здаються неймовірно гармонійними. А що, якщо додати в їх тандем хрускіт панірувальних сухарів, що контрастує зі свіжою і лущиться м’якоттю риби. Напевно таке блюдо буде лоскотати вашу уяву. Головне, щоб була свіжа барабулька. Як приготувати страву – розповімо далі.

Потреба:

  • 8 філе барабульки (не менше 100 г кожне);
  • л. борошна для присипки;
  • л. копченої паприки;
  • Оливкова олія.

Для салату:

  • 3 жмені дрібних різнокольорових помідорів;
  • 1/2 пучка свіжого кропу;
  • 1/2 пучка свіжого базиліка;
  • Червоний винний оцет;
  • 4 гілочки свіжого чебрецю;
  • 200 г панірувальних сухарів;
  • 2 сушених перцю чилі;
  • оливкова олія першого віджиму;
  • червоний винний оцет;
  • 1 лимон.
Самые вкусные блюда из кефали - Здоров'я
Барабулька в паніровці з салатом з помідорів і трав

Готується просто:

  1. Приправте філе риби сіллю та перцем, потім занурте його в борошно, посипане копченою паприкою, або посипте з обох сторін, струшуючи зайве.
  2. Налийте в сковороду трохи оливкової олії, розігрійте його на середньому сильному вогні. Коли поверхня нагріється, покладіть рибу шкірою вниз на сковороду.
  3. Обсмажити кефаль. Як приготувати його до яскравого оранжево-золотистого кольору і хрусткої скоринки, знає напевно кожен. Потрібно просто терпляче смажити 2-3 хвилини на середньому вогні. Переверніть шматочки і смажте ще 1 хвилину з іншого боку або до готовності. Викладіть рибу на тарілку.
  4. Знову додайте в сковороду трохи оливкової олії, збризніть невеликою кількістю лимонного соку і листя чебрецю. Коли чебрець втратить свій аромат, видаліть його. Покладіть в каструлю панірувальні сухарі, покришіть перець чилі і натріть цедру лимона на дрібній тертці. Перемішайте і смажте 3-4 хвилини або до світло-золотистого кольору і хрусткої скоринки.
  5. Для подачі приступайте до створення салату, з яким добре буде поєднуватися риба кефаль. Рецепти можна доповнити за смаком солодким перцем або цибулею. Помідори наріжте шматочками неправильної форми і перекладіть у велику миску. Збризніть невеликою кількістю оливкової олії першого віджиму та кількома краплями оцту.
  6. Приправте помідори невеликою кількістю солі та чорного перцю, потім спробуйте та відрегулюйте смак на свій смак.
  7. Дрібно наріжте базилік і кріп, змішайте з помідорами.
  8. Розділіть салат з помідорів між двома тарілками. На кожен салат покладіть по 4 філе, цілих або подрібнених на шматочки неправильної форми.
  9. Ложкою посипте помідори панірувальними сухарями.

Барабулька, запечена з диким рисом

Страва підходить для святкування, оскільки в ній використовується ціла червона кефаль. Що за риба, як готувати – напевно, популярні питання серед новачків в кулінарії. Насправді кефаль стала популярною в кулінарії не так давно. Спочатку його частіше використовували в якості наживки в процесі лову краба. Однак його ніжне, трохи солодкувате м’ясо не могло довго залишатися непоміченим. У наш час кефаль готують у багатьох ресторанах по всьому світу. Повторіть ресторанну подачу вишуканого ласощі, приготованого власноруч.

Потреба:

  • 4 шт барабульки, по 250 г кожна, очищені і випотрошені;
  • 4 скибочки копченої панчетти;
  • Оливкова олія;
  • 1/2 пучка свіжого лимонного чебрецю.

Для гарніру:

  • 300 г дикого рису;
  • 15 г свіжої м’яти;
  • 1 граната;
  • 15 г свіжої плосколистої петрушки;
  • 1 лимон;
  • оливкова олія першого віджиму.
Самые вкусные блюда из кефали - Здоров'я
Барабулька, запечена з диким рисом

Готується просто:

  1. Зваріть рис відповідно до інструкцій на упаковці, потім злийте воду і промийте під холодною водою. Відкладіть в сторону, поки ви працюєте з рибками.
  2. Зробіть надрізи (3-4) на шкірі кефалі. Вставте кілька гілочок лимонного чебрецю в кожну порожнину і добре приправте.
  3. Оберніть голову кожної риби скибочкою панчетти і збризніть невеликою кількістю оливкової олії. Покладіть рибу у велику форму для запікання і дайте постояти 15 хвилин.
  4. Тим часом розігрійте духовку до 220 градусів.
  5. Запікайте кефаль 12 хвилин або до готовності.
  6. Промийте, подрібніть і додайте листя м’яти і петрушки, цедру лимона і трохи соку. Збризніть оливковою олією і приправте дрібкою солі та чорного перцю. Добре перемішайте і покладіть на рис. Змішайте зелень з рисом.
  7. Коли риба приготується, дістаньте її з духовки і дайте їй постояти 2 хвилини.
  8. Викладіть рис на блюдо, зверху покладіть рибу і подавайте до столу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Рецепти хрустких огірків на зиму на літрову банку

Домашні соуси на зиму

11 способів застосування лимона

Сподобалися наші статті? Підписуйтесь, ставте лайки та шукайте смачні та корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂

Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤

Самые вкусные блюда из кефали - Здоров'я