Дійсно: незрівнянний веганські пиріг зі смородиною і яблуками. Ніяких яєць і молока тут ви не зустрінете, а зустрінете справжню насолоду від смачної і корисної випічки.
Досить незвичайне рішення з тестом, в якому ви не зустрінете яєць і молочних продуктів, мене дуже зацікавив. Невже можливо приготувати смачну солодку випічку з такими простими продуктами, подумала я? Виявилося, що ще як можливо. Тісто в нашому пиріг виходить хрустке і неймовірно ароматне, а поєднання кислуватою смородини та яблук — неймовірно вдале і гармонійне. Ну що ж, почнемо готувати?
Інгредієнти
- житнє борошно хлібопекарська обдирне — 180 грамів;
- пшеничне борошно хлібопекарська цільнозернові — 350 грам;
- розпушувач для тіста — 3 грама (можна і без нього);
- рослинна олія — 50 мл;
- холодна вода — додавайте стільки, щоб тісто вийшло еластичним.
Спеції
- сушений мелений імбир — 0,5 столової ложки;
- сушений мелений зелений кардамон — 1 столова ложка;
- сушена гвоздика — 1 чайна ложка;
- сушений бадьян (аніс) — 2 зірочки;
- мелена кориця — 1 столова ложка;
- коричневий цукор — 200 грам (1 склянка);
- ванільний цукор — 1 столова ложка (можна без нього).
Начинка
- чорна смородина — 1,5 склянки (якщо не сезон, можна заморожену);
- свіжі яблука — 3 штуки;
- коричневий цукор — 50 грам (виходить не приторно солодкий, з невеликою кислинкою).
Незрівнянний веганські пиріг зі смородиною і яблуками: покроковий рецепт
Ароматний і дуже красивий веганські пиріг зі смородиною і яблуками готовий. Подавайте його, як звичайно: до чаю, кави та іншим смачним напоїв. Готуйте корисну випічку, експериментуйте з начинкою. Її можна змінювати сезонно. Думаю, такий простий і дуже смачний пиріг сподобається не тільки прихильникам веганского харчування: його сміливо можна назвати пісною стравою.
Бажаємо вам приємного апетиту!