Сирний пиріг «Сльози Діви Марії»: вечірнє чаювання буде незабутнім

Пропонуємо вам рецепт чудової випічки: сирний пиріг «Сльози Діви Марії» з яблуками і карамельними сльозами.

Пиріг незвичайний, але готується нескладно. Вам обов’язково сподобається, так і улюблені ласуни будуть в захваті. Пиріг можна спекти просто до чаю, але він також чудово підійде до святкового солодкого столу. Ніжний, смачний пиріг з сиром і яблуками – відмінна випічка для тих, у кого є маленькі діти. Їх майже неможливо змусити їсти такий корисний сир: а пиріг зі «сльозами» летить миттєво. Спробуйте приготувати!

Склад продуктів

  • пшеничне борошно – 160 грам,
  • вершкове масло – 150 грам,
  • цукровий пісок – за смаком (ми взяли 200 г, але можна готувати і зовсім без цукру),
  • сметана – 150 грам,
  • яєчні жовтки – 4 штуки,
  • харчова сода – 1/3 чайної ложки,
  • розпушувач для тіста – 1 неповна чайна ложка.

Для сирного шару:

  • сир – 600 грам,
  • цукор – 200 грам,
  • яєчні жовтки – 4 штуки,
  • манна крупа – 3-4 столових ложки.

Для білкового шару:

  • яєчні білки – 8 штук,
  • цукровий пісок – 200 грам,
  • щіпка солі.

Для яблучної прошарку:

  • яблука – 4-5 штук,
  • мелена кориця – 1 чайна ложка.

Сирний пиріг «Сльози Діви Марії»: покроковий процес приготування

  • Почнемо з приготування сирної начинки. У сир додаємо жовтки, поступово всипаємо порцію цукру і збиваємо блендером в однорідну масу.
  • В кінці додаємо манну крупу і перемішуємо. Сирну начинку відставляємо поки в сторону і даємо манці розбухнути.
  • М’яке вершкове масло збиваємо блендером і, поступово додаючи до нього цукор, продовжуємо збивати. Додаємо сметану, яєчні жовтки збиваємо. Засипаємо харчову соду, розпушувач (у мене розпушувач, який зробила сама), перемішуємо і додаємо борошно.
  • Рада. Збивати можна і міксером, але на малих обертах.
  • Тісто виходить як густа сметана. Тісто викладаємо на деко (у мене він розміром 30х40 сантиметрів), застелений пергаментним папером, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
  • Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
  • В цей час готуємо яблука. З яблук зрізати шкірку, видалити серцевину і нарізати тонкими часточками.
  • Корж пропікається, дістаємо з духовки. Промазуємо його сирною начинкою, зверху укладаємо шар яблук, посипаємо корицею.
  • Температуру духовки зменшуємо до 170 градусів, випікаємо 10-15 хвилин до схоплювання сирного шару.
  • За 3-4 хвилини до готовності пирога, збиваємо яєчні білки до м’яких піків, потім поступово додаємо цукор і продовжуємо збивати: вже до стійких піків.
  • Дістаємо пиріг з духовки і рівномірно розподіляємо збиті білки по поверхні пирога, знову ставимо деко в духовку на 20-25 хвилин.
  • Щоб з’явилися карамельні сльози, вимикаємо і злегка провітрюємо духовку, пиріг залишаємо в ній до повного охолодження: на 2-3 години. Дверцята духовки не відкриваємо, створюємо умови для появи конденсату: тільки так з’являться «сльози Діви Марії».
  • У ресторані таку оригінальність не подають! Це просто шедевр кулінарного мистецтва: сирний пиріг «Сльози Діви Марії»! Ніжний, в міру солодкий, з легкою яблучної кислинкою і неповторним ароматом: він назавжди стане улюбленим десертом вашої родини. Обов’язково побалуйте рідних смачною випічкою і повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Творожный пирог «Слезы Девы Марии»: вечернее чаепитие будет незабываемым

    Вдалої вам випічки!