Незрівнянний сметанний пиріг з горіхами: випічка до чаю

Незрівнянний сметанний пиріг з горіхами — мій самий улюблений пиріг з дитинства: приготований моєю бабусею, він завжди вабив гостей за стіл.

Обалденно смачна домашня випічка з цукатами і горіхами проста в приготуванні і не зажадає від вас багато зусиль. Ніжний і ароматний шматочок пирога на сметані просто тане у роті. Супер! Приголомшливий зовнішній вигляд сметанного пирога робить його прикрасою столу, а чудовий смак нікого не залишить байдужим. Давайте готувати!

Необхідні інгредієнти

  • сіль — 1 грам;
  • ванільний цукор — 1 пакетик (8 грам);
  • розпушувач для тіста — 2,5 чайної ложки;
  • вершкове масло — 150 грам;
  • цукор — 100 грам;
  • куряче яйце — 3 штуки;
  • сметана — 250 грам;
  • пшеничне борошно — 2 склянки.

Для посипання

  • вершкове масло — 50 грам;
  • пшеничне борошно — 50 грам;
  • цукор — 75 грам;
  • волоські горіхи — 50 грам;
  • цукати — 50 грам;
  • ізюм — 50 грам.

Незрівнянний сметанний пиріг з горіхами: покроковий рецепт

  • Для приготування тіста для сметанного пирога нам знадобиться розм’якшене вершкове масло.
  • У чашу міксера відправляємо розм’якшене вершкове масло, додаємо 100 грам цукру і все добре збиваємо за допомогою міксера.
  • Не припиняючи збивати, в масляну суміш додаємо по одному (всі три яйця) курячі яйця і збиваємо до отримання однорідної маси.
  • Потім у чашу міксера додаємо сметану (дуже добре використовувати домашню сметану, але і купівельна підійде теж), і знову все добре перемішуємо (я все перемішуємо міксером).
  • Для сметанного пирога борошно з’єднуємо з сіллю, розпушувачем, все добре перемішуємо і просіваємо.
  • У чашу міксера частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем, один пакетик ваніліну і замішуємо тісто для незрівнянного сметанника. Готове тісто для пирога має бути, як густа сметана.
  • Тепер займемося приготуванням олійною крихти.
  • В окрему ємність відправляємо 50 грам розм’якшеного вершкового масла, додаємо 50 грам борошна, цукор, і все це перетираємо в крихту.
  • Підготовлену крихту для пирога з’єднуємо з родзинками, цукатами і горіхами. Все добре перемішуємо.
  • Для випікання сметанного пирога я використовувала круглу форму діаметром 26 сантиметрів.
  • Підготовлену форму застеляємо пергаментним папером.
  • У форму викладаємо половину тіста, рівномірно розрівнюємо його по всій формі, далі викладаємо половину начинки, потім тісто і на нього — крихту.
  • Випікаємо незрівнянний сметанний пиріг з цукатами в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
  • Готовий горіховий пиріг дістаємо з духовки і залишаємо у формі до повного охолодження.
  • Остиглу сметанную випічку перекладаємо на сервірувальну тарілку.
  • Неймовірно смачний, ароматний, ніжний пиріг з горіхами припаде до душі всім. Сметанний пиріг з цукатами — улюбленець нашої родини і всіх наших знайомих. Простий і дуже домашній: адже це випічка з сметани.

    Бесподобный сметанный пирог с орехами: выпечка к чаю

    Приємного апетиту.