Самий соковитий цибульний пиріг: їдять навіть ті, хто не любить цибулю

Сьогодні готую смачний пиріг на сметані з цибулею і яйцем. Готуємо пісочне тісто для пирога і ароматну начинку з ріпчастої цибулі та сиру.

Навіть якщо ви не любите цибулю, спробуйте цей рецепт неодмінно! Завдяки особливостям приготування цибулю змінює свій смак — і пиріг нагадує смак м’ясний випічки. Пиріг на сметані з цибулею, яйцем і сиром досить простий у приготуванні, особливих навичок по роботі з тестом не потрібно. Та й начинка готується — легше легкого! Пиріг з яйцем і цибулею готуємо в духовці, але, при бажанні, можна скористатися мультиварка з режимом «Випічка» (трохи більше часу для випічки знадобиться).

Інгредієнти

  • борошно пшеничне — 200 грам;
  • масло вершкове (маргарин) — 120 грам;
  • сіль — 0,25 чайної ложки;
  • сметана — 60 грам;
  • розпушувач для тіста — 0,5 чайної ложки;
  • цибулина — 400 грам;
  • плавлений сирок — 200 грам;
  • сіль, перець — за смаком;
  • олія рослинна — 1 столова ложка;
  • масло вершкове — 1 столова ложка;
  • яйце – 3 штуки;
  • зелень.

Самий соковитий цибульний пиріг: покроковий процес приготування

  • Як правило, приготування починається з пісочного тіста. Просіяне борошно разом з розпушувачем для тесту солимо, змішуємо.
  • Слідом додаємо масло або маргарин, воно повинно бути з холодильника, не надто м’яке. Ріжемо на шматочки попередньо і змішуємо з борошном, перетворюючи все в крихту.
  • Щоб з’єднати отриману крихту, додамо сметану. Швидко з’єднуємо в кулю: місити довго не варто. Як тільки тісто стане однорідним, заважати перестаємо. Загорнемо або накриємо тісто, дамо охолонути в холоді близько півгодини.
  • Для цибульного начинки ріжемо ріпчасту цибулю: достатнє багато. В процесі обробки його обсяги дещо зменшаться. Як різати вирішуйте самі: тут різниці немає. Головне, не дуже товстими шматочками.
  • На розігрітій сковороді обсмажуємо весь підготовлений цибулю, обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла. Рослинна не дасть вершкового горіти, а вершкове, в свою чергу, надає смак. Домагаємося прозорого кольору.
  • По мірі випаровування вологи, дозволяється додавати зовсім небагато води, щоб цибулю злегка нудився.
  • Плавлені сирки слід охолодити: так зручніше стане натирати на тертці. Тертку беремо велику. Також допускається замінити плавлений сир твердий. Взагалі, пісочний пиріг з цибулею і сиром досить смачний. Сир, звичайно, тут відіграє важливу, але не головну роль.
  • Змішуємо натертий сир з обсмаженою цибулею і зеленню, до смаку солимо і перчимо. Швидко з’єднуємо: поки цибуля гарячий — сир розплавиться.
  • В злегка остигнула масу вбиваємо три курячих яйця і знову перемішуємо. Наша цибульна начинка готова.
  • Охолоджене тісто розгортаємо в пласт: за розміром більше, ніж дно форми, в якій будемо випікати пиріг — нам знадобляться бортики.
  • Форму я нічим не змащую, повністю застеляють пергаментом. Розмір форми 24 см, вона роз’ємна.
  • Переносимо тісто у форму, повернувши його на качалку (зручно), розрівнюємо, формуючи високі бортики.
  • Низ тесту проколюємо виделкою, щоб не вздувался при випічці. Виливаємо цибульну начинку.
  • Високі бортики злегка защипуємо, накриваючи пиріг з краю.
  • Духовка вже розігріта повинна бути до 190-200 градусів. Випікаємо цибульний пиріг 30 хвилин.
  • Потім змастимо краю пирога жовтком: так вийде гарний вигляд. Печемо додаткові 10-15 хвилин.
  • Охолоджуємо пиріг.
  • Смачний пиріг з цибулею і яйцем на сметані зазвичай подають до столу холодним, він виходить дуже соковитим і дуже ніжним. Пісочний пиріг, як у бабусі — швидкий і ароматний! Тепер і ви знаєте, як приготувати пиріг з цибулею і яйцем. З нашими рецептами у вас все вийде! До нових рецептів!

    Самый сочный луковый пирог: едят даже те, кто лук не любит

    Приємного апетиту!