Дивовижний пиріг на кефірі з зеленою цибулею і яйцем, як у бабусі – це можливо? Звичайно, так! Приготуємо його дуже швидко.
Виходить нереальний, смачний пиріг на кефірі з зеленою цибулею і яйцем. Пироги на кефірі практично завжди роблять без дріжджів, з додаванням соди або розпушувача — це дуже зручно, не потрібно вичікувати, коли тісто буде готове для випічки і не варто боятися, що раптом не підніметься. Буде тісто холодець (або наливне) — так ще його називають. Пиріг з зеленою цибулею і яйцем в духовці, з типовою весняної начинкою — рецепт для тих, хто не любить працювати з дріжджовим тістом. Підійде він і тим, у кого мало часу на приготування. Змішав, залив, поставив випікатися — і далі займайся улюбленими справами.
Інгредієнти
- борошно — 270 грам;
- кефір — 0,4 літра;
- яйце — 7 шт;
- сіль і цукор — по 0,5 чайної ложки;
- вершкове масло або маргарин — 70 грам + 2 столові ложки;
- розпушувач для тіста — 1 чайна ложка;
- зелена цибуля — 200 грам;
- перець — за смаком;
- молоко — 1 столова ложка;
- жовток — 1 штука.
Дивовижний пиріг на кефірі з яйцем і зеленою цибулею: покрокове приготування
Такий пиріг їдять і гарячим, і холодним. Пиріг на кефірі виходить не сухий, ароматний і ніжний. Пиріг ми готували в духовці, але можна скористатися мультиварка з режимом «Випічка». Я люблю його готувати: виходить ситно і без особливих витрат! Готуйте разом з нами — і у вас точно все вийде!
Кулінарних перемог!