Холодець «Три порося» на Новий рік: незвично, красиво і смачно!

Холодець «Три порося» не тільки смачний, але і дуже красивий. Ми вже якось писали про те, що в Росії святковий стіл рідко обходиться без заливних страв: так чому б не проявити фантазію?

Обов’язково приготуйте холодець у вигляді свинки: таким незвичайним блюдом ви зможете здивувати і пригостити всіх ваших гостей. Холодець по цьому рецепту виходить не тільки оригінальним і красивим, але і дуже смачним. Тут всього в міру: і м’яса, бульйону, і спецій. Звичайно, при необхідності, ви можете внести свої корективи: креативність тільки вітається. Холодець подаємо на стіл з гарніром із запеченої картоплі, легкими овочевими салатами і булочками – краса, та й тільки.

Необхідні інгредієнти

  • свиняча нога – 1,5 кілограма,
  • свинина – 700 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • морква – 1 штука,
  • часник – 1 головка,
  • стебло селери – 1/2 штуки,
  • духмяний перець – 2 горошини,
  • перець чорний мелений – 1/2 чайна ложка,
  • лавровий лист – 1 штука,
  • сіль – за смаком,
  • желатин – 50 грам.

Прикраса

  • ковбаса варена – 4 платівки,
  • оливки зелені – 6 штук,
  • салат листовий – 1 пучок,
  • гвоздика (пряність) – 12 бутонів.

Як приготувати холодець «Три порося» на Новий рік

  • Свинячу ногу і м’ясо заливаємо холодною водою на 4 години, а краще – на ніч. За цей час з м’яса вийде залишилася кров, і бульйон вийде більш прозорим.
  • Потім м’ясо промиваємо, ногу очищаємо гарненько. Складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Після того, як закипить, зливаємо бульйон і наливають чисту воду. Води має бути вдвічі більше, ніж м’яса.
  • Ставимо на вогонь і варимо 6 годин, під закритою кришкою. Після закипання вогонь зменшуємо. Після 4-х годин варіння в каструлю кладемо цілу очищену моркву, селеру. За годину до готовності кладемо перець, лавровий лист.
  • Час минув, дістаємо з каструлі м’ясо і овочі. Бульйон солимо і перчимо, додаємо подрібнений часник. Перемішуємо і даємо настоятися 20 хвилин.
  • Пробуємо на смак обов’язково. Бульйон повинен бути злегка пересоленым.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток і жиру і поділяємо його на дрібні волокна.
  • Для формування поросят будемо використовувати пластикові пляшки: одну – 1 літрову і дві – пів літрові. Пляшки повинні бути обов’язково з широкими шийками.
  • Наповнюємо пляшки м’ясом. З поверхні бульйону прибираємо жир і проціджуємо через сито, застелене паперовим рушником.
  • Желатин заливаємо склянкою процідженого бульйону. Залишаємо желатин на кілька хвилин для розбухання.
  • Для заливного нам знадобиться 2 літри бульйону: решти можна просто налити в мисочки, накрити і залишити застигати.
  • Желатин розпускаємо в мікрохвильовці і виливаємо в бульйон. Перемішуємо, і через лійку заливаємо в пляшки: до краю.
  • Закриваємо пляшки пробками і струшуємо їх гарненько, щоб бульйон розподілився по всій пляшці рівномірно. Пляшки укладають горизонтально в холодильник.
  • Коли холодець буде готове (добре застигне), відрізаємо дно біля пляшок і розрізаємо вздовж. Виймаємо наших майбутніх поросят і вкладаємо їх на сервірувальне блюдо.
  • Прикрашаємо. Для цього нарізаємо ковбасу пластинками. Пластинки розрізаємо на 4 частини. Кожну частину складаємо втричі і протикаємо зубочистками: вийшли вушка.
  • Одну третю частину відрізаємо від оливки, встромляємо в середину одну гвоздичку – це око: робимо ще 5 штук.
  • З товстої пластини ковбаси вирізаємо три кружечка і встромляємо в них по дві гвоздички – це п’ятачки.
  • З іншого пластини вирізаємо смужки дугою – це хвостики. Прикріплюємо все по своїх місцях.
  • Хочу додати: якщо шийки пляшок довгі, то зріжте трішки в цьому місці, тоді поросята вийдуть у вас дуже славні і симпатичні! Заливне у нас готове!
  • Холодець «Три порося», зроблений подібним чином, не тільки порадує всіх ніжним смаком, але і стане справжньою прикрасою Новорічного столу. Поставте поруч овочеві салати, розкладіть домашній хліб і легкі бутерброди – вийде чудовий натюрморт. Є тільки одна проблема: таку красу і їсти шкода!!! Інші рецепти святкового меню дивіться на нашому сайті: є багато всього цікавого (а буде ще більше).

    Холодец «Три поросенка» на Новый год: необычно, красиво и вкусно!

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.