Самі смачні біляші на кефірі: і не треба чекати, поки тісто підійде

Готуємо самі смачні біляші на кефірі — рецепт дуже простий і швидкий! Присвячується тим, хто не хоче возитися з дріжджовим тістом, але все одно хоче отримати в результаті смачні, пишні та соковиті біляші.

Тісто для біляшів готується на кефірі, без дріжджів. Не потрібно чекати, коли тісто підійде: воно стає пишним вже на сковороді. Такий рецепт займає мало часу, тому я люблю готувати за цим рецептом для своїх рідних та друзів. Для мене це самі смачні біляші на кефірі. Крім цього, зробимо соковиту начинку, за рахунок якої всі так люблять самі смачні біляші! Біляші на кефірі з м’ясом — стандартні інгредієнти, але нестандартний підхід. Тому, якщо хочете порадувати своїх близьких чимось смачним, рецепт приготування біляшів — тільки для вас!

Склад продуктів

  • борошно пшеничне — 3-4 склянки;
  • кефір 1,5%-2,5% — 250 мілілітрів;
  • сода — 1 чайна ложка;
  • яйце куряче — 2 штуки;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • масло рослинне — 2 столові ложки;
  • фарш м’ясний — 250 грам;
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • сіль — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • олія — для смаження.

Самі смачні біляші на кефірі: покроковий процес приготування

  • Додамо в теплий кефір харчову соду, перемішати. Відбувається реакція, маса піниться — значить, сода загаситься. Кефір повинен бути злегка кислим. Інакше в готовому тісті сода буде відчуватися — і воно не буде настільки пишним.
  • У чашу розбиваємо два яйця, збовтуємо віночком з цукром і сіллю. Не потрібно робити пишну масу і чекати, поки все розчиниться — це швидкий рецепт кефіру тіста без особливих зусиль.
  • Виливаємо в суміш спінений кефір, змішуємо до рівного розподілу.
  • Додаємо борошно, замішуємо м’яке і еластичне тісто. Підсипаємо поступово, порціями — це і є секрет правильного тесту. Воно вийде однорідним і потрібної консистенції, не буде забитим.
  • Додаємо рослинне масло на готове тісто у два прийоми, після кожного ретельно вимішуючи.
  • Кладемо в чашку, накриваємо плівкою кефірний тісто, даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
  • Підготуємо начинку. Ріжемо дрібними кубиками ріпчасту цибулю: таким чином він не буде сильно виділятися. Можна перекрутити через м’ясорубку з крупною решіткою.
  • Солимо ріпчасту цибулю, додаємо чорний мелений перець: все за смаком. Розминаємо до соку руками, якщо прокручували через м’ясорубку, то не треба. Він і так вийде соковитим. За рахунок того, що ми посолили цибулю, сіль рівномірно розподілиться по м’ясного фаршу.
  • Додаємо фарш (можна самому приготувати його з будь-якого м’яса), змішуємо. Якщо досить сухе м’ясо, обов’язково додаємо крижаної води: для соковитості. Відбиваємо фарш, кидаючи його в чашку: таким чином начинка стане однорідною.
  • Візьмемо відпочиле тісто. Так як тісто липке, користуємося при обробленні рослинним маслом (борошно буде горіти при смаженні на олії). Ділимо на 2 частини.
  • З однієї половини починаємо ліпити біляші, попередньо поділивши на невеликі кульки, в залежності від того, якого розміру ви хочете зробити біляші.
  • Распластаем шматочок тіста, не дуже тонко в середині. Тонкими повинні бути краю. Кладемо на середину начинку з фаршу, розрівнюємо. З’єднуємо краю до центру, формуючи біляш. Залишаємо невеликий отвір в середині. Біляш з допомогою сильного натискання робимо плоским: так швидше просмажиться і менше масла піде для обжарювання.
  • Обсмажуємо на сковороді з великою кількістю рослинного масла: воно повинно доходити до середини біляша. Масло має бути розігріта добре, але не до диму, звичайно!
  • Викладаємо біляші отвором вниз, обсмажуємо на повільному вогні до рум’яного кольору з одного боку, потім перевернемо і обсмажимо з іншого.
  • В дірочку наливаємо чайну ложку рослинної олії зі сковороди: таким чином начинка буде соковитою і краще просмажиться.
  • Викладаємо обсмажені біляші на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло. Складаємо, за бажанням, в каструльку: вони залишатимуться теплими деякий час і зверху стануть м’якше. Смажимо всі інші біляші таким же способом.
  • Такий спосіб приготування біляшів найкращий і швидкий! Домашні біляші з м’ясом в міру м’які, пишні і, звичайно, з соковитою начинкою — спробуйте обов’язково!

    Самые вкусные беляши на кефире: и не надо ждать, пока тесто подойдет

    Гарного вам настрою і смачних перемог!