Дуже смачні пиріжки на кефірі: саме швидке тісто

Пропоную вашій увазі дуже смачні пиріжки на кефірі.

Також розповім, як приготувати саме швидке тісто: просте і не трудомістке. Величезний плюс його в тому, що пиріжки виходять нереально тонкі, дуже ніжні і м’які. Готуються вони, у порівнянні з традиційними дріжджовими, набагато швидше, а результат порадує всіх. Начинка також виходить дуже соковита і ніжна. Готуйте задоволення: цей рецепт — просто знахідка.

Інгредієнти

  • пшеничне борошно ВС — 250 грам;
  • кефір — 150 грам;
  • рослинне масло — 50 грам;
  • цукор пісок — 0,5 чайної ложки (якщо солодка начинка — 1 чайна ложка);
  • сіль — 1 чайна ложка (якщо солодка начинка — 0,5 чайної ложки);
  • сухі дріжджі швидкорозчинні — 0,5 чайної ложки;
  • яйце — 1 штука.

Для начинки

  • куряче філе — 300 грам;
  • цибуля ріпчаста — 0,5 штуки.

Дуже смачні пиріжки на кефірі: саме швидке тісто

  • Почнемо з приготування тіста. Візьмемо невелику каструльку. У мене під рукою завжди є невеликий сотейник на 1,5 літра: в ньому дуже зручно підігрівати на плиті. Вливаємо кефір кімнатної температури. Відразу ж додаємо сіль і цукор. Перемішуємо масу віночком і ставимо на плиту, на слабкий вогонь. Потрібно підігріти до теплого стану. Головне, не перегрейте: щоб кефір не згорнувся.
  • Виливаємо кефірну масу в глибоку миску. Миску підберіть так, щоб у ній було надалі зручно замішувати тісто.
  • Потім висипаємо в теплу масу сухі дріжджі. Завжди стежте за тим, щоб пачка сухих дріжджів не стояла відкритою занадто довго. Звертайте також увагу на дату, що вказана на упаковці. Так як в самий невідповідний момент може виявитися, що вони неактивні, і всі продукти зіпсовані.
  • Тепер прийшов час просіяти борошно. Пропоную просіяти її в окрему ємність: і лише після цього невеликими порціями вводити в рідку масу.
  • На перших порах перемішуйте все віночком. Коли цей процес буде утруднений, візьміть, як це роблю я, силіконову лопатку. Потім переходьте на ручний заміс, використовуючи всю підготовлену борошно: може так статися, що вам знадобиться трохи більше борошна. Це все індивідуально.
  • Рада. Ми всі купуємо і використовуємо борошно різних ТМ. Якість і кількість клейковини також різна. Ви повинні пам’ятати, що чим кількість клейковини більше, тим менше борошна потрібно для замішування тіста.
  • Тісто має вийти дуже еластичним, м’яким, злегка розтягуватися й бути податливим. Кладемо його назад в миску. Накриваємо рушником або харчовою плівкою. Ставимо в тепле місце, щоб не було протягів. Треба дати йому вирости. У мене цей процес займає приблизно 30 хвилин (можна більше, але не менше).
  • Тим часом можна зайнятися начинкою. Пропоную приготувати дуже ніжну начинку з дієтичного курячого філе.
  • Філе підготуємо наступним чином. Моєму під проточною водою. Витираємо паперовим кухонним рушником. На дошці нарізаємо на дуже маленькі шматочки. Перекладаємо в миску.
  • Також дуже дрібно рубаємо цибулю. Можна, як я, взяти половинку великої головки. Хоча якщо у вас є маленька цибулина, тоді використовуйте її цілком. Переносимо в миску до нарізання філе. Все ретельно перемішуємо.
  • Додаємо сіль перець (у мене виходить приблизно по щіпки). Я багато спецій не кладу в начинку. Вона у мене практично універсальна, так як такі пиріжки обожнюють діти.
  • Коли час прийшов, і тісто підійшло, ми виймаємо його і обминаємо на присипаній попередньо борошном робочій поверхні.
  • Скачуємо руками довгу ковбаску. З допомогою ножа нарізаємо на однакові шматочки. Кожен шматочок і буде пиріжком. Тому, який він буде: великий чи маленький — визначати тільки вам. У мене з отриманого тесту виходить приблизно 9-10 пиріжків середнього розміру.
  • З допомогою качалки розкачуємо кожен шматочок. Викладаємо у всередину (по центру) начинку. Накладайте десертною ложкою. Знову ж таки, у мене виходило приблизно по одній десертній ложці з гіркою на один пиріжок. Потім акуратно защипуємо краю. Намагайтеся робити це якісно і не поспішаючи, щоб пиріжки потім не повідкривалися.
  • Тепер деко застеляємо пергаментним папером або змащуємо гарненько олією (можна соняшниковою).
  • Акуратно, швом вгору, перекладаємо по одному пиріжки на деко. Витримуйте відстань, так як вони при випіканні будуть збільшуватися. Мені, наприклад, не дуже подобається, коли пиріжки злиплися, і їх треба роз’єднувати. Люблю, коли кожний окремий, самостійний і рум’яний.
  • Коли виклали їх, залишимо на столі хвилин на 10. Дамо час відпочити перед духовкою. Потім, після закінчення часу, проходимся ще раз по швах, скріплюємо їх, щоб не розійшлися.Такі пиріжки (з сирої начинкою, яка ще при випіканні буде випускати сік) краще оформляти як раз швом (місцем з’єднання країв) наверх.
  • У маленькій мисці збиваємо одне яйце. Потім, за допомогою кисті, змащуємо кожен пиріжок.
  • Також, як варіант, можна посипати кунжутним насінням кожен пиріжок. Але це виключно, якщо ви так любите і, якщо у вас вони є. Можна залишити все як є, і не прикрашати.
  • Розігріваємо духовку до 180*С і відправляємо наші пиріжки. Час випікання пиріжків безпосередньо залежатиме від їх розміру і, звичайно ж, самої духовки. Так як мої середнього розмір, я їх випікала 30 хвилин. Ви заглядайте духовку, слідкуйте, коли утворюється на пиріжках гарна золотава скоринка.
  • Готові пиріжки дістаємо, даємо трохи охолонути і подаємо в теплому вигляді.
  • Як бачите, все елементарно просто і зрозуміло. Готуються пиріжки з куркою дуже просто, а супер просте і легке в приготуванні тісто має у вас вийти без зайвих клопотів. Обов’язково приготуйте це ароматне диво, з чудовим ароматом «затишного і теплого дому», порадуйте себе, рідних і гостей. Готуйте завжди з любов’ю і відмінним настроєм.

    Очень вкусные пирожки на кефире: самое быстрое тесто

    Бажаємо вам приємного апетиту!