Дуже смачні пиріжки з картоплею: бабуся була б задоволена

Дуже смачні пиріжки з картоплею — рецепт з мого дитинства! Коли я була маленькою, завжди просила приготувати смажені пиріжки з картоплею у бабусі. У нас завжди був вдома аромат цих смачних пиріжків з картоплею.

Стала старше, тепер готую смажені пиріжки на кефірі вже сама. Хоча кожен день таке їсти не варто (дуже калорійно), але можна влаштувати собі і близьким свято — і побалувати духмяними пиріжками. Тільки зберігаючи всі пропорції і спосіб приготування, можна відтворити той самий рецепт, смаком з далекого дитинства. Тісто виходить дуже смачним, тонким і повітряним. Доповнює такі пиріжки правильна начинка: до речі, вона готується в першу чергу — так як тісто буде готове всього за кілька хвилин!

Інгредієнти

  • борошно пшеничне — 360 грам;
  • кефір 2,5 % — 250 мілілітрів;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • сода — 0,5 чайної ложки;
  • рослинне масло — 3 столові ложки;
  • картопля сирої — 400 грам;
  • цибуля ріпчаста – 3 головки;
  • сіль — за смаком;
  • рослинне масло — для смаження.

Дуже смачні пиріжки з картоплею: покроковий процес приготування

  • Очищаємо картоплю відварюємо до готовності у великій кількості води.
  • Нарізаємо цибулю, досить дрібно. Для смачної начинки використовую багато цибулі (головний інгредієнт), начинка не буде сухий. Обсмажуємо її на рослинній олії кілька хвилин. Цибуля має злегка підсмажитися, щоб аромат у начинки був чудовий.
  • З готового картоплі зливаємо всю воду, він повинен бути сухим. Розминаємо його, додаючи підсмажену цибульку. Солимо і перчимо за смаком. Даємо начинці охолонути, інакше пиріжки не вийде ліпити. Начинку можна підібрати різну для цього тесту, головне, щоб вона була готовою. Так і пиріжки швидше приготуються.
  • Тепер можна приступати до приготування тіста. Змішуємо в чаші сіль з цукром і кефіром. Додаємо соду, перемішуємо. Маса почне пузиритися: таким чином гаситься сода.
  • Просіваємо підготовлену борошно, в кілька прийомів. Після кожного додавання ретельно змішуємо. Таким чином тісто стає однорідним, і борошно краще розподіляється.
  • Рослинне масло додаємо в тісто, як тільки воно стане щільніше. Додаємо і перемішуємо до повного вбирання тестом.
  • Продовжуємо місити тісто на посипаний борошном столі тісто в підсумку дуже ніжне і липке виходить. Борошно більше краще не додавати, щоб зберегти ніжність пиріжків. Так як тісто ще липне, додаємо рослинне масло і збираємо тісто в кулю.
  • Ділимо тісто на шматочки однакової величини: у мене буде 9 пиріжків, трохи більше середнього.
  • Ліпимо пиріжки: беремо один шматочок, натискаючи на нього пальцями (користуємося рослинним маслом, щоб тісто не липло до рук і столу), формуємо коржик (товщиною близько 2 міліметрів, але дозволяється товщі).
  • У середину кладемо начинку з картоплі і защипуємо краю, якщо тісто рветься, його легко знову заліпити в місці пориву. Надаємо пиріжкам красиву форму: я роблю їх плоскими — швидше готуються і менше знадобиться олії для обсмажування. Таким чином, мірою смаження, ліпимо все пиріжки.
  • На сковороду наливаємо рослинне масло, досить багато, щоб пиріжки обсмажувалися і з боків. Сковорода береться з високими бортами: так зручніше. Олія менше буде розбризкуватися.
  • У розігрітій олії смажимо пиріжки з двох сторін на середньому вогні, до золотистого кольору: близько двох хвилин з кожного. Начинка готова, тому все відбувається швидко.
  • Готові пиріжки обов’язково потрібно викласти на паперовий рушник, для вбирання зайвої олії. Виходять дуже смачні пиріжки з картоплею.
  • Бабуся була б задоволена! Аромат на весь будинок, апетитні, з хрустким верхи. До речі, їх можна скласти в каструльку: тоді вони стануть м’якими. Дозволяється їсти і в гарячому, і в холодному — вони просто чудові! Пиріжки з картоплею на кефірі, приготування в домашніх умовах — найпростіший рецепт без дріжджів! Пиріжки смажені на сковороді з цибулею та картоплею — завжди смачне і просте блюдо, яким ваші рідні будуть раді!

    Очень вкусные пирожки с картошкой: бабушка была бы довольна

    Приємного апетиту.