Ельзаський фламкухен — прообраз італійської піци з французько-німецьким характером: таке ж тонке хрустке тісто, така ж начинка.
Але за рахунок сметанного крему або крему Франше, цей пиріг виходить набагато ніжніша, соковитіша, з приємним вершковим смаком. Спочатку фламкухен — це побічний продукт при випіканні хліба у селян: за допомогою тонкої коржі перевіряли правильну прогретость печі. На сьогодні він один з найбільш відомих страв: безліч ресторанів пропонують свої оригінальні варіації начинки, щоб заманити клієнта. Але я хочу розповісти, як приготувати Ельзаський фламкухен у себе вдома по класичному, споконвічного рецептом. Це абсолютно просто!
Інгредієнти
- борошно — 200 грам;
- вода — 100 мл;
- оливкова олія — 3 столові ложки;
- сіль — щіпка;
- бекон — 100 грам;
- цибуля — 200 грам;
- жирна сметана — 200 грам (або жирна сметана + жирні вершки — 100 грам);
- сіль, мелений перець — за смаком.
Ельзаський фламкухен: покроковий процес приготування
Ельзаський фламкухен готовий! Хрустка, рум’яна кірочка, тонке тісто, чудовий, як вершковий, сметанний крем, а в ньому ніжний, м’який цибулю і ароматний запекшийся бекон — це божественно! Подають фламкухен гарячим, на дерев’яних дошках, розрізавши на прямокутні шматки. За традицією його їдять з пивом, вином. Але ви можете придумати свою традицію вживання Ельзаського фламмкухена! Я запропонувала класичний варіант начинки: її ж можна урізноманітнити будь-якими наповнювачами (як і у піци). Приєднуйтесь до нашого сайту: у нас ще безліч смачних оригінальних покрокових рецептів страв, які просто приготувати в домашніх умовах.
Приємного апетиту!