Бруклінська піца: піца на американський лад та особливості приготування

Піца давно вже стала стравою інтернаціональною. Полюбляють цей смачний коржик з різноманітною начинкою у всьому світі. А особливо у країні, де люблять смачно поїсти – у Сполучених штатах. Завдяки першим італійським емігрантам, Новий світ дізнався про таку надзвичайно смачну страву, і вона стала улюбленою їжею різних вікових груп населення. Не виключенням є й Україна. Піца тут має шалену популярність. Замовити піцу можна в будь-якому українському місту, а також можна скористатися послугою доставка піци у Львові.

Як піца зайняла свою нішу в Америці?

В кінці 19 століття в Чикаго почали прибувати перші італійські емігранти. І звісно, що разом з речами вони привезли й свої традиції, щоб зберегти культурну спадщину для нащадків. В тому числі й кулінарні страви. Піца, яка швидко готувалася та була дешевою стравою, сподобалась і місцевим мешканцям. А потім популярність піци поширилася і по інших штатах.

Популярність піци в Америці зросла після Другої світової війни. Американські солдати, які проходили службу в Італії, повернулися додому та привезли з собою прихильність до національних італійських страв, включно з піцою.

Сьогодні піца є однією з найпопулярніших страв в Америці. Вона продається усюди: від маленьких піцерій до великих супермаркетів. Полюбили її американці за смак, зручність і універсальність.

В чому полягає відмінність між американською та італійською піцою?

Не можна так просто взяти й визначити відмінності. Тому що в Америці, як і в Італії, є різні види піци. Наприклад:

  • Піца, що отримала назву “Нью-Йоркська” вирізняється своїм великим розміром, тому розрахована на велику компанію. Доволі часто бувають нові експерименти з начинками, коли шеф-кухарі вигадують нові поєднання. Тільки в Штатах можна покушутувати унікальну піцу з картоплею і беконом. Також в Америці дуже полюбляють додавати до піци сир Чеддер, чого італійці ні в якому разі не роблять. Також в піцу додають ананаси, корнішони та інші компоненти, які італійців привели б до істерики. 
  • Бруклінська піца більш схожа на неаполітанську. Вона готується з хрусткого повітряного тіста. Почали її вперше готувати для американців саме в Каліфорнії. У цьому штаті розташовані піцерії, які відомі не тільки в Америці, а й у всьому світі. Сама відома піцерія Вольфганга Пака. Відома вона тим, що саме тут як начинку стали використовувати лосось, а як топінг – червону ікру. Так, зі звичайної їжі для бідняків піца перетворилася на лакшері страву.

Багато ресторанів в Україні додають до свого меню бруклінську піцу з американським колоритом. Поєднання класики та сучасності – це справжній вибух смаку. Переконайтесь в цьому самі – замовляйте бруклінську піцу в Емілі.