Смачна міні-піца: із залишків продуктів

Що приготувати з продуктів, що залишилися після будь-якого застілля? Ну звичайно ж, піцу: ділюся рецептом найсмачнішою міні-піци. Всі люблять піцу: і дорослі, і діти.

Так, з цим рецептом можна експериментувати скільки завгодно. Наприклад: тонкий, хрусткий корж або, навпаки, пишний і м’який? Ніжно тягнеться сир, соковита, різна начинка: хоча про варіанти начинки можна взагалі говорити годинами. Не всім вдається приготувати піцу, як з італійської піцерії в домашніх умовах: соус випливає, то корж ламається в руках, а сир взагалі твердіє і більше схожий на гуму. Зараз я розповім вам всі секрети смачної італійської піци. Скажу відразу: буде легше, ніж ви думаєте — а результат вас вразить. Записуйте рецепт!

Необхідні інгредієнти

  • молоко — 300 мл;
  • соняшникової олії — 100 мілілітрів;
  • йогурт без добавок — 200 грам;
  • сухі дріжджі — 7 грам;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • борошно — 800 грам;
  • яйце — 2 штуки;
  • помідор черрі — кілька гілочок;
  • паприка — 3 штуки;
  • сир моцарелла — 150 грам;
  • сир козячий — 100 грам;
  • сир сулугуні — 150 грам;
  • салямі — 200 грам.

Найсмачніша міні-піца: покроковий рецепт

У першу чергу займемося тестом.

  • В окремому посуді підігрійте молоко. Виливаємо тепле молоко в миску, додаємо яйце, олію, йогурт.
  • Брати йогурт потрібно без добавок, нейтральний. А соняшникову олію ми додаємо в тісто для того, щоб тісто стало еластичним.
  • У ту ж миску кладемо сіль, цукор і сухі дріжджі. Тепер все змішуємо. Сухі дріжджі зроблять тісто м’яким. Але можна використовувати і свіжі, тільки перед цим їх треба розчинити.
  • Додаємо просіяне борошно порціями, поступово вимішуючи. Коли ложкою заважати стане важко, перейдіть на робочу поверхню. Якщо потрібно, присипте стіл борошном. Вимішувати достатньо буде протягом двох хвилин.
  • Тісто стане м’яким, пишним, еластичним, при надавлюванні пальцем ямочка виправляється.
  • Миску і тісто змастити соняшниковою олією. Покласти тісто назад у миску. Накрити кришкою або плівкою. Залишити тісто для піци підходити в теплому місці.
  • Через годину тісто добре підійшло. Тепер приготуйте піднос, присипте його борошном.
  • Тепер будемо формувати маленькі піци. Відщипуємо маленький шматочок тіста, скручуємо його в м’ячик: так вчиняємо з усім тестом. У мене вийшло 23 м’ячика.
  • На деко застеляємо папір для випічки. Викладаємо кульки на відстані 5 сантиметрів один від одного. Не потрібно викладати їх близько, тому що в процесі вони будуть підходити, так як тісто у нас дріжджове.
  • Накриваємо рушником і даємо постояти хвилин п’ять. А поки є час, можна зайнятися начинкою.
  • Нарізати можна як вам зручно: соломкою, кубиками, кружечками… Помідори черрі порізати навпіл, салямі кружечками, паприку і всі види сиру — на невеликі шматочки.
  • Рада. Співвідношення начинки до тесту повинно бути 1:1. Начинкою можуть бути гриби, курка, м’ясо, будь-яка ковбаса, різноманітні морепродукти, овочі, оливки. Це можуть бути навіть консервовані продукти: наприклад, кукурудза або моркву по-корейськи. І, як це найчастіше буває, будь-які залишки продуктів з холодильника.
  • З допомогою звичайного склянки можна сформувати форму піци для начинки. Зробіть дном склянки заглиблення в кульках тесту. До речі, це можна зробити і руками.
  • Збити яйце. Їм змастити всі заготовки піци. На дно укладаємо начинку за бажанням і своєї фантазії. Я поклала салямі, паприку, черрі, а далі усыпала шаром сиру. Сир невід’ємний і дуже важливий продукт у будь піці.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. Відправити піцу в духовку випікатися на 15-20 хвилин: не більше.
  • Готову найсмачнішу міні-піцу дістати з духовки, дати трохи охолонути і можна вживати самої і годувати своїх гостей. Не встигнете озирнутися, як приголомшлива міні-піца полетить на раз-два. До речі, дуже зручно робити саме міні-піцу: виходить порційна випічка, не потрібно різати і ділити. Своєму чоловікові приготуйте піцу до перегляду футболу, а дитині — в школу, на перекус. Як завжди, ще більше рецептів для себе і своєї сім’ї ви зможете знайти на нашому сайті.

    Вкусная мини-пицца: из остатков продуктов

    Приємного апетиту з самою смачною піцою!