Обалденние пиріжки з яйцем і зеленою цибулею: як у бабусі

Печемо сьогодні обалденние пиріжки з зеленою цибулею і яйцем: як у бабусі. Пиріжки виходять дуже смачними, м’якими і повітряними.

Багато начинки, як люблю я, і швидке дріжджове тісто — готується вона за кілька хвилин (і навіть без яєць)! Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем: рецепт простіше простого. Скільки б я не пробувала рецептів, саме до цього я завжди повертаюся, бо для мене він — найкращий! Отримуємо не смажені пиріжки, а в духовці — це набагато корисніше і смачніше. Вчимося піч швидкі пиріжки разом з нами.

Інгредієнти

  • борошно пшеничне — 4 склянки;
  • масло вершкове (маргарин) — 180 грамів;
  • дріжджі сухі — 10 грам;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • молоко (вода) — 1 стакан;
  • яйця варені — 6 штук;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • сіль — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • рослинна олія — 2 столові ложки;
  • яйце — 1 штука (для змащування пиріжків).

Обалденние пиріжки з яйцем і зеленою цибулею: покроковий рецепт

  • Щоб почати готувати пиріжки з зеленою цибулею і яйцем, інгредієнти потрібно підготувати. Для роботи з дріжджовим тестом необхідно використовувати продукти кімнатної температури.
  • Масло вершкове попередньо розтопити на маленькому вогні і дамо охолонути до кімнатної температури.
  • Тільки молоко потрібно підігріти до температури 36-38 градусів — це комфортна температура для роботи дріжджів. Можна, до речі, приготувати духові пиріжки з зеленою цибулею і яйцем на кефірі. Смачно буде теж.
  • Тісто замішується дуже швидко. В чаші змішуємо молоко з сухими дріжджами (дозволяється використовувати свіжі — 25 грам), додаємо цукор. Слід добре розмішати, намагаючись розчинити цукор і дріжджі.
  • Слідом вливаємо розтоплене і остигле масло або маргарин. Знову змішуємо до рівномірного розподілу.
  • Наступним етапом додаємо просіяне борошно: невеликими порціями, ретельно перемішуючи.
  • Коли тісто стане густіше, дозволяється замішувати руками на посипаному борошном столі. Для зручності тісто теж зверху посипаємо. Тісто має вийти, в підсумку, м’яким, еластичним. Тепер воно зовсім не липне до стола і рук.
  • Збираємо тісто в кулю, накриваємо або загортаємо в харчову плівку. Даємо йому відпочити двадцять хвилин. Клейковина набубнявіє, тісто стане однорідніше і злегка підніметься за цей час.
  • Приготуємо начинку, поки тісто відпочиває. Вона може бути будь-який, але краще не сирої: так швидше буде готуватися пиріжок. Сьогодні я використовую весняну начинку: зелена цибуля з вареними яйцями.
  • Відварені яйця слід нарізати кубиком. Варити їх треба в солоній воді, близько п’яти хвилин, круто.
  • Поріжемо зелений цибулька, не дуже крупно. Пропорції цибулі і яєць можуть бути різними: чого-то дозволяється взяти більше або менше.
  • Все змішуємо, солимо за смаком. Можна додати чорний мелений перець для аромату. Вливаємо олію: таким чином начинка не вийде сухою. Перемішуємо — і начинка готова.
  • Беремо тісто: його не потрібно обминати. Це дуже швидке дріжджове тісто, яке не потребує довгої обробки і розстойки! Ділимо на рівні шматочки, щоб пиріжки були однакового розміру.
  • Для оброблення не знадобиться ні борошно, ні ножа. Тісто я відриваю руками: воно не липне і дуже зручно з ним працювати.
  • Скачуємо з шматочків кульки. Беремо один, натискаючи пальцями, формуємо рівний круг — коржик. На середину якої кладемо начинку.
  • Защипуємо краю, формуючи рівний і красивий пиріжок. До речі, дозволяється надавати будь-яку форму. Зробимо невеликий класичний пиріжок.
  • Пиріжки з яйцем і цибулею ми будемо готувати в духовці, але допускається, звичайно, обсмажити їх на рослинній олії. Розкладаємо підготовлені пиріжки на деко, який застелений пекарської папером. Допускається просто змастити лист маслом. Обов’язково залишаємо відстань між пиріжками: вони виростуть в розмірі. Викладаємо пиріжки швом вниз.
  • Зверху змащуємо пиріжок з яйцем і цибулею: за допомогою пензлика і одного курячого яйця, яке попередньо збовтуємо виделкою.
  • Випікаємо в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин до рум’яного, апетитного верху. Попередньо духовка повинна бути обов’язково розігріта до потрібної температури.
  • Як приготувати пиріжки з цибулею і яйцем я розповіла: так що обов’язково готуємо і насолоджуємося смачною, ніжною і ароматною випічкою. Як я обіцяла, духові пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готуються всього за 25 хвилин: приготували дуже смачно, витративши мало часу, з найбільш доступних продуктів.

    Обалденные пирожки с яйцом и зеленым луком: как у бабушки

    Приємного апетиту.