Хочете урізноманітнити свої сніданки? Тоді вам потрібно обов’язково навчитися готувати млинці. Американські млинці мають повітряну текстуру. Їх смажать на сухій сковороді. Тому вони виходять кориснішими, ніж традиційні млинці або оладки. Кленовий сироп вважається традиційним доповненням до млинців, при бажанні його можна замінити медовими, фруктовими, ягідними сиропами.
Розпушувач входить до складу американських млинців. Тому млинці виходять досить повітряними, класичний рецепт передбачає замішування сухих і рідких інгредієнтів в окремих мисках. Важливо довго не замішувати тісто. Рецепт досить простий і готується на швидку руку. Тому домагатися ідеальної гладкості тіста не варто.
Повітряні і ніжні млинці: класичний рецепт на молоці
Для сніданку чудово підійдуть американські млинці. Їх можна використовувати в якості ситного перекусу. Млинці виходять дуже смачними і не жирними. Тому їх можна вживати навіть тим, хто дотримується дієт.
Доповніть повітряні оладки свіжими ягодами. В цьому випадку блюдо вийде більш насиченим за смаком і кориснішим.
Інгредієнти:
- Молоко жирністю 2,5% – 1 склянка (250 мл);
- Борошно – 1,5 склянки;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
- Рафінована рослинна олія без запаху – 3 столові ложки;
- Сіль, ваніль – по щіпці;
- Коричневий цукор – 2 столові ложки. Цукор можна використовувати будь-який. А ось саме коричневий цукор додасть готовим млинцям карамельний присмак.
Спосіб приготування:
- З’єднайте всі сухі інгредієнти в мисці;
- Окремо збийте яйця з молоком. Як тільки маса побіліє і збільшиться в розмірі, додаємо рослинне масло і знову все добре збиваємо міксером;
- Всипаємо сухі компоненти і перемішуємо тісто міксером або звичайною ложкою;
- Розігрійте сковороду і ложкою розподіліть тісто. На поверхні почнуть утворюватися бульбашки, як тільки вони зникнуть, млинець можна буде перевернути на іншу сторону;
- Млинці подаються в гарячому вигляді, але гарні вони і в холодному вигляді.
Рецепт млинців в домашніх умовах на кокосовому молоці
Багато прихильників здорового способу життя обмежують кількість тваринних жирів в раціоні. Тому набирають популярність веганські рецепти млинців. Вони виходять смачними, при цьому менш калорійними. Тому на фігуру із зайвими кілограмами вони ніяк не вплинуть.
Веганські млинці готуються на кокосовому молоці, яке багате поліненасиченими жирними кислотами. Саме вони прискорюють метаболізм, що сприяє схудненню. Крім того, кокосове молоко багате лауриновою кислотою, яка зменшує відчуття голоду, зміцнює серцево-судинну систему та імунітет. В якості емурника використовуйте стакан об’ємом 200 мл.
Інгредієнти:
- Кокосове молоко – 1,5 склянки;
- Цільнозернове борошно – 1,5 склянки;
- Розпушувач тіста – 1,5 чайної ложки;
- Кокосове масло – 1,5 столові ложки;
- Сіль – щіпка;
- Коричневий цукор – 1,5 столові ложки
Спосіб приготування:
- З’єднайте сухі інгредієнти;
- Збийте молоко з вершковим маслом за допомогою блендера. Можна трохи розігріти масу в мікрохвильовій печі або на плиті;
- Змішайте сухі і вологі інгредієнти. Дайте масі постояти 5 хвилин. Потім обсмажуємо млинці на сухій сковороді до рум’яної скоринки.
Ви можете подавати веганські млинці з бананом, политі кленовим сиропом, прикрашені кокосовою стружкою та ягодами годжі.
Смачні кукурудзяні оладки: рецепт з фото
Незвичайні млинці виходять з різних видів борошна, які зустрічаються рідше, ніж пшеничне. Вони допоможуть урізноманітнити раціон і насолоджуватися улюбленими млинцями під час дієти.
Ми приготуємо незвичайні млинці на основі кукурудзяної крупи, яка допомагає подолати депресію і дозволяє нормалізувати рівень холестерину в крові. Купити його можна в будь-якому супермаркеті. В якості мірника використовуйте склянку об’ємом 200 мл.
Інгредієнти:
- Кукурудзяна крупа – 1/2 склянки;
- Цільнозернове борошно – 1/2 склянки;
- Коричневий цукор – 1 столова ложка;
- Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
- Сода – 1/2 чайної ложки;
- Сіль – пара пучок;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Натуральний несолодкий йогурт – 1/4 склянки;
- Молоко – 3/4 склянки;
- Ваніль – 1 чайна ложка;
- Вершкове масло – 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Кукурудзяну крупу змішати з борошном, розпушувачем, цукром, содою, сіллю і ваніліном;
- Змішайте всі рідкі компоненти окремо. Коли маса стане однорідною, додаємо всі сухі інгредієнти;
- Сковороду змащуємо вершковим маслом і починаємо смажити млинці.
Тепер ви знаєте, як приготувати млинці, рецепт простого сиропу можна приготувати на основі свіжих ягід. Для цього розігрійте ягоди разом з цукром на сковороді. Ягоди повинні розм’якнути, а цукор повністю розчинитися. Як тільки маса почне густіти, додаємо в неї козячий сир. Доводимо соус до однорідності і подаємо до столу!