Смачні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші

Вкусные куриные котлеты с соусом из щавеля и черемши

Більшість людей використовують сирий щавель в якості акценту, але молоду весняну зелень можна додавати в салати, соуси, отримуючи приємний цитрусовий смак. Ви навіть можете кинути жменю в блендер перед тим, як приготувати курячі котлети. Зі щавлем і соусом з черемші – це звичне блюдо відкриється новими смаками. Зелений колір освіжить вас, розбудить і нагадає, що зараз весна. Однак при варінні кислинка щавлю слабшає, що робить його чудовим доповненням до курки або риби та чудовим кандидатом для домашніх соусів.

Збираючи пучок щавлю, зверніть увагу на яскраво-зелені і тверді листя. Якщо вони здаються злегка жовтими, залиште їх. Часто при варінні щавлю його яскраві листя стають трохи каламутними або навіть коричневими – це абсолютно нормально і ніяк не вплине на смак. Дотримуючись рецептів, ви приготуєте дивовижні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші.

Смачні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші

Після зими організм вимагає вітамінів. Задовольнити це бажання можна, приготувавши апетитні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші. За смаком і подачею ця страва не поступається ресторанним аналогам, при цьому готується просто і швидко.

Підготуйте для соусу:

  • 1 жменя молодого листя щавлю;
  • 150 г сиру;
  • л. подрібненого листя черемші;
  • л. подрібненого часнику;
  • Посолити, поперчити.

Для курячих котлет:

  • 600 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • л. соєвого соусу;
  • 100 г свинячого сала;
  • Сіль, перець, паприка копчена мелена за смаком.
Вкусные куриные котлеты с соусом из щавеля и черемши
Смачні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші

Підготовка:

  1. Зварити фарш з курячого філе і сала за допомогою м’ясорубки.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, пропустіть через м’ясорубку до курячого філе.
  3. Часник очистити, подрібнити ножем, додати до філе.
  4. Розбийте яйце, додайте сіль (менше звичайної), соєвий соус і спеції, перемішайте.
  5. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією.
  6. Сформуйте порційні курячі котлети овальної форми, злегка приплюснуті.
  7. Обсмажуємо котлети порціями з двох сторін до золотистої скоринки. Готуйте на середньому вогні, щоб котлети встигли прогризтися.
  8. Видаліть стебла з листя щавлю. Промийте, добре просушіть і подрібніть.
  9. Перемішайте сир до кремоподібного стану, додавши трохи молока для пом’якшення маси. Додайте щавель і зелень, приправте сіллю і перцем.
  10. Подавайте відразу або охолодіть до готовності до подачі.

Запечені курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші

Якщо ви шукаєте варіант їжі на вечерю, приготуйте ці смачні курячі котлети з соусом зі щавлю та черемші. Лимонний аромат щавлю в поєднанні з вершками подарує дивовижний післясмак.

Підготувати:

  • 500 г курячого фаршу, приготованого зі спеціями за смаком;
  • 4 невеликих пучка помідорів черрі на корені;
  • 1 велика жменя черемші;
  • 1 невелика жменя дикого щавлю;
  • 1 шматочок вершкового масла;
  • л. оливкової олії;
  • 1 невелика червона цибулина;
  • 150 мл подвійних вершків.
Вкусные куриные котлеты с соусом из щавеля и черемши
Смачні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші

Підготовка:

  1. Зварити дрібно нарізаний курячий фарш. Для додаткової соковитості використовуйте м’ясо, зняте з 1/2 курки, включаючи стегно. Додайте мелену цибулю, трохи часникового порошку, свіжомелений чорний перець і сіль. Розбийте яйце, ретельно вимісіть фарш руками.
  2. Сформуйте з усього фаршу 4 великі котлети (або стільки, скільки хочете).
  3. Розігрійте сковороду з 2 ст. л. олії, обсмажте курячі котлети на сильному вогні з двох сторін. Тут важлива скоринка.
  4. Готові котлети перекладіть у форму для запікання.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
  6. Цибулю очистити, подрібнити. Добре промийте, подрібніть черемшу. Щавель добре промити, відокремити від стебел, подрібнити.
  7. У невеликій сковороді або сотейнику розігрійте 1 столову ложку оливкової олії та шматочок вершкового масла і обережно обсмажте цибулю близько 5 хвилин.
  8. До курячих котлет викласти помідори. Збризніть вміст форми соняшниковою олією. Випікайте 10-15 хвилин.
  9. Додайте до цибулі часник і щавель, через пару хвилин додайте вершки і підігрійте.
  10. Коли котлети будуть готові, полийте їх соусом і подавайте до столу.